MEDYA KÖŞESİ

'Danışmana ballı para' çuvallama örneği!

Bu yazı, bir arkadaş dayanışması değil. Ahmet Sever herkes kadar arkadaşımdır, ne daha az ne daha fazla.

'Danışmana ballı para' çuvallama örneği!
GAZETECİLER.COM -  Cumhurbaşkanı'nın danışmanı Ahmet Sever hakkında bayram boyunca çıkan iddialar ‘Danışmana ballı para’ başlıklı haberler ile medya gündemine düşmüştü. TRT Genel Müdürü, Ahmet Sever'in TRT'den bölüm başı 3500 TL ücretle 76 bölüm için 266 bin TL aldığınu açıklamıştı.

Bugün Radikal'deki köşesinde Akif Beki, o iddiları tam bir çuvallama örneği olarak yorumladı ve "Ahmet Sever olayı, dün keriz silkeler gibi KİT’leri silkeyenlerin yanında vurulmamış bir vurgunun hikâyesi kalır" diye yazdı.

İşte Beki'nin o yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün değişmez basın danışmanı Ahmet Sever’i hedef alıyor. Çaba takdire şayan olsa da sonuç nafile. Çünkü okuyanda ‘bir fiyasko daha’ duygusu uyandırıyor.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, en iyi atışını yapmak için bir soru önergesi vermiş. Amacı, ‘Yağma Hasan’ın böreği’ni götürürken Ahmet Sever’i kıskıvrak yakalamak. Soru önergesine cevap, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç vasıtasıyla TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’den gelmiş.

Olay şu: Sever’in, Avrupa Vizyonu adlı haftalık program karşılığında TRT’den bölüm başına 3500 lira ücret aldığı açıklanmış. 76 bölüm için ödenen meblağın toplam tutarıysa 266 bin lira.

Bu para havadan mı ödenmiş, ona bakalım. Program yapılmış mı, yapılmış. Yayımlanmış mı yayımlanmış. Ahmet Sever işin ehli mi, ehli. Çalışmış mı, evet çalışmış. Rakamlar TRT rayiciyle fahiş mi, hayır değil. Başka pek çok isme, -ki bunlara yandaş olmadığını ispat için ekstra gayret sarf eden meslektaşlar da dahil- benzer veya daha yüksek ücretler halen ödeniyor mu, ödeniyor.
Peki. Kamu kaynaklarının yağmalandığına, TRT imkânlarının Sever’e peşkeş çekildiğine, danışmana bilabedel rant dağıtıldığına, açgözlü iş bitiriciye eşi görülmedik kıyaklar çekildiğine, naehle haksız kazanç sağlandığına, uyanığın yattığı yerden deveyi havuduyla götürdüğüne dair en ufak bir kuşku emaresi yakalanmış mı, zinhar yakalanmamış. E daha ne!

(...) Ahmet Sever’e iltimas geçildiğine, kıyak çekildiğine, özel bir muamele yapıldığına kıyas yoluyla dahi hükmetmek kabil değil. 

(...) Muhalefet iktidarı behemehal denetlesin, gizli teftişe çıksın, habersiz baskın versin, soru önergeleri dayasın, iktidar sahiplerinin ensesinden bir lahza ayrılmasın, eyvallah! Ama sütü bozuklara fırsat verilmeyecek diye alnının akıyla iş yapıp helalinden karşılık alanların da günahına girilmesin. Binbir tezviratla, habbeyi kubbe yaparak kimseye iftira atılmasın.

 

Beki'nin yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR