MEDYA KÖŞESİ

'Dalan'ın cebine esrar konuldu!'

Serdar Turgut ne demek istedi? Cephanelikle ilgili bazı gazeteleri eleştirirken öyle bir şey söyledi ki..

'Dalan'ın cebine esrar konuldu!'

Serdar Turgut ne demek istedi? Cephanelikle ilgili bazı gazeteleri eleştirirken öyle bir şey söyledi ki..

Bedrettin Dalan'ın arazisinden çıkan silahlarla ilgili Sabah'ın attığı manşetin yankısı sürüyor. "Dalan'ın müthiş cepnaneliği başlığı" Serdar Turgut'un yüzünü kızartmış.

Bugünkü köşesinde bu olaya değiniyor ve Sabah'a Hıncal abinin tavsiyelerini dinlemelerini öneriyor. Yol yakınken ‘hatadan dön’ mesajını veriyor bugünkü köşesinde. Star gazetesinden ise çoktum umudunu kesmiş…


Daha çarpıcı olanı ise Turgut'un Dalan'ın komploya kurban gittiğimi ima etmesi. Bu, üstünüz aranırken cebinize esrar konulması gibi bir şey diyor ve ekliyor:

(...)Gençliğimizde sol-sağ çatışmalarının ülkeyi ateş gibi yaktığı yıllarda polis, baskın düzenlediği mekanlarda içeriye tıkmak istediği ama bir vukuatı bulunmayan arkadaşlarımızın cebine arama yaparken esrar koyar, sonra da esrar bulundurmak suçundan içeri tıkardı. Bir adamın hayatı boyunca zar zor girdiği kendisine ait bir arazide cephanelik ortaya çıkıvermesi bana o olayı hatırlattı.

SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?

Şimdi bazı gazeteciler ekrana çıkıyor ve telefonla Amerika'da ulaştıkları Dalan'a 'Ne zaman döneceksiniz, neden dönmüyorsunuz?' gibi absürd sorular soruyorlar. Toplumlarda olması gereken ortak aklın can çekişmesi gibi geliyor bana bu sorular.
Düşünsenize; sizin memleketin bir yerinde çok önceden alınmış bir araziniz olsa, yıllardır görmeseniz (örneğin; benim Rana tarafından çok eskiden alınmış olan ve ortak adımıza kayıtlı arazim var. Bir gün orada da cephanelik bulunursa ve o gün de Sabah gazetesi maazallah 'gazetecilik' yapmaya kalkışırsa... Star için ise artık bir şey söylemeye gerek yok, onlar iflah olabilme imkanını çoktan kaçırdılar. Sabah ise Hıncal büyüklerinin lafını dinlerse bir gün, hala daha iflah olma şansı var bence) bir gün kimin tarafından oraya bırakıldığı bilinmeyen cephaneliğin sizin olduğu dünyaya ilan edilirse, o durumda siz döner miydiniz Türkiye'ye?

İnfaz çoktan yapılmış, adalet sistemine güvenebilir miydiniz?... Evet; Ergenekon soruşturması sürecinde yapılmış olan birçok hata nedeniyle Türkiye'de insanların hukuka inançları tamamen yok oluyor. Yandaş medya ne kadar gayret gösterirse göstersin, insanları ne kadar bölmeye çalışırsa çalışsın, bu inancını kaybetmeye başlayan insanlar arasında AKP'liler ile mütedeyyin insanlar da var.

Ben bu inanç kaybı nedeniyle Ergenekon türü bir örgütün gerçek sorumlularının ortaya çıkarılması şansının tamamen kaybedilebileceğinden korkmaya başladım. Defalarca yalandan 'Kurt geliyor' diye bağıran, sonunda adı yalancıya çıkan, gerçekten kurt gelmeye başladığında bağırmasına rağmen kimseyi inandıramayan masaldaki çocuğun başına gelenler de inşallah soruşturmanın başına gelmez.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum