MEDYA KÖŞESİ

Cüppeli’ye neden şefkat göstermedi?

Bengi Yıldız'a şevkat gösteren Ahmet Hakan, jet ski'ye binen Cübbeli'ye neden zalim oldu?

Cüppeli’ye neden şefkat göstermedi?

GAZETECİLER.COM - BDP’li Bengi Yıldız’ın Bodrum’da kaçamak yaparken yakalanmasının ardından “şefkat” hissiyle dolu olduğumu yazan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, şefkat gerekçesini ise şu cümleyle açıklamıştı:

“Çok istedikleri halde, sırf ‘ideolojik pozisyonları’ gereği kamu önünde hayatın güzelliklerini yaşayamayanlara karşı her zaman şefkat duymuşumdur”.

Ancak dikkatli okurlarımdan birinin yolladığı mesaj Ahmet Hakan'ı harekete geçirdi.

“Aynı gerekçeyle jet-ski macerası yaşayan Cüppeli Ahmet Hoca’ya da şefkat göstermeliydin ama göstermedin. Ne iş?” diyen okura Ahmet Hakan nasıl yanıt verdi?

Doğrudur. “Cüppeli vakası”nda şefkatten ziyade zalim bir alaycılık kaplamıştı benliğimi. Oysa Bengi Yıldız vakasında zalimliği elden bıraktım. Bunun bir nedeni var elbette... Anlatmaya çalışayım:

Bengi Yıldız’ın camiası böyle bir olay karşısında Bengi Yıldız’ın yapacağı hiçbir açıklamayı yemez. Çiziği atıverir. Suçlamayı kimin yaptığına, neden yaptığına bakmaz. “Madem suçlama karşıtlardan geliyor, o halde Bengi’ye sahip çıkalım” falan demez.

Cüppeli’nin durumu ise farklıdır.

Cüppeli ne yaparsa yapsın asla faka basmış olmaz. Hep söyleyecek bir sözü vardır. Camiası da “Uyduruyorlar” demeye yatkındır. Hatta inanmaya yatkındır. Mesela Cüppeli “Ben jet-skiye binmeyecektim, gazozuma ilaç atıp beni zorla jet-skiye bindirdiler” bile dese camia inanacaktır.

Kısacası Cüppeli’nin şefkate pek ihtiyacı yoktur.