MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Ünal'ın o görüntüleri akla neler getirdi?

Vatan yazarı Ruşen Çakır, "Ünal'ın şiş göz altları, yorgun ve ürkek hali, hazırlanmış metni zorlukla okuması 12 Eylül faşizmi döneminde TRT'ye çıkarılan devrimci ve ülkücüleri de getirdi aklıma" yazdı.

Cüneyt Ünal'ın o görüntüleri akla neler getirdi?
GAZETECİLER.COM - Kameraman Cüneyt Ünal'ın Suriye resmi televizyonunda yayınlanan görüntülerini yorumlayan Vatan yazarı Ruşen Çakır, "Ünal'ın şiş göz altları, yorgun ve ürkek hali, hazırlanmış metni zorlukla okuması 12 Eylül faşizmi döneminde TRT'ye çıkarılan devrimci ve ülkücüleri de getirdi aklıma" yazdı. İşte Çakır'ın kaleminden Cüneyt Ünal yorumu:

"Ünal'ı internetten, kendisine verilen metni okurken izlediğimde aklıma Stalin dönemi Sovyetler Birliği'nde rejimle ihtilafa düştükleri için toplama kamplarına gönderilen ve mahkemelerde uzun uzun "suçlarını itiraf eden" eski bürokratlar geldi.

Yine Ünal'ı izlerken, devrimi birlikte yaptıkları İslamcılar tarafından tasfiye edildikten sonra zindana atılan ve idam edilmemek adına, televizyonda yanlıştan döndüklerini kanıtlamak için dil döken İran Komünist Partisi (Tudeh) yöneticilerini; yine İran'da, İslami rejime savaş açan çocuklarını reddettiklerini televizyonden ilan eden ana-babaları hatırladım.

DenemeÜnal'ın şiş göz altları, yorgun ve ürkek hali, hazırlanmış metni zorlukla okuması 12 Eylül faşizmi döneminde TRT'ye çıkarılan devrimci ve ülkücüleri de getirdi aklıma. Tabii daha sonra Ertürk Yöndem ve çömezlerinin TRT'de yayınlanan programalarına çıkarılan yakalanmış PKK militanlarını.

UCUZ PROPAGANDA

Esad rejiminin bu insanlık dışı ve çoktan çağdışı kalması gereken bu uygulamasının kurbanının bir kameraman, tanıyan herkesin profesyonelliğine kefil olduğu bir gazeteci olması durumu daha vahim kılıyor. Tek kaygısı mesleğini yapmak olan bir gazeteciyi rehin alıp onu bir teröristmiş gibi göstermeye ve bu yolla propaganda yapmaya çalışmak hiç de akıl kârı bir şey değil.

Öte yandan Ünal'ın durumunu Baas yönetimine karşı bir propaganda malzemesi gibi kullanmaya çalışmak da, en azından meslektaşımızın bir an önce, sağ salim evine dönmesini riske atacağı için asla kabullenilemez.

Nasıl kitaptan bomba olmazsa kameradan da roketatar filan olmaz. Cüneyt Ünal terörist değil. Kendisini sağ salim aramızda görmek istiyoruz.

ÇOK OKUNANLAR