MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Ülsever: Çözüm için masaya oturulsun

Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever Şemdinli`de saldırılarına sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada `Anaları ağlatanlarla masaya oturulsun` dedi.

Cüneyt Ülsever: Çözüm için masaya oturulsun

Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever Şemdinli`de saldırılarına sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada `Anaları ağlatanlarla masaya oturulsun` dedi.

PKK’nın yönetimine cinayet diyen Ülsever Açılıma Mangal gibi yürek gerek dedi. Ülsever sabah saatlerinde saldırının hemen sonrasında bir televizyon kanalında Şemdinli saldırısını değerlendirdi.

Ülsever ‘Benim başından beri söylemek istediğim bir şey var, Demokratik açılım, Kürt açılımı ile ilgili… Maalesef analar ağlamasın istiyorsanız anaları ağlatan unsurlarla oturup konuşmak zorundasınız. Dünyanın hiçbir yerinde bu başka türlü halledilmiyor ’ dedi

Açılım sürecinin farklı isimler aldığını ve sonunda teröristlerle masaya oturma aşamasına gelindiğini söyleyen Ülsever PKK`nın terör faaliyetlerinin adını cinayet yaptı. "Türkiye’de bir sene evvel benim adına Kuzey Irak açılımı dediğim, uluslararası bir konjonktürün getirdiği bir baskı sonrası bir Kürt açılımı idi adı sonra bir sürü isim aldı. Ortaya birtakım laflar atıldı bu lafların içerisinde hiçbir şey yoktu. Bunlar sadece lafı güzaf idi. Ama bu lafların verdiği bir zarar vardı beklentileri artırdı.

Oturup aynı masada açıkça konuşacağız söylemi ortaya çıktı. PKK açıkça kendi beklentilerini mektuplar haline getirip sınır kapısında Türk milletine teslim etti ve bunlar teslim alındı ama ardından hiçbir şey yapılmayınca Terör örgütü de kendi varlığını sürdürebilmek için tek bildiği anladığı yöntem idi cinayet bu cinayetlerini artırdı. Bunlara devam etmeye başladı."

Ülsever`in çizdiği `çaresiz Türkiye` tablosu içerisinde terörün sonu gelmeyeceği öngörüsünde bulunan Ülsever "Bu durumda analar daha fazla ağlamasın diyen unsurun anaları daha fazla neden ağlattığını düşünmeleri lazım. Yarın kalkıp da yeni retoriklerle ben açılım yapacağımda şu oluyor bu oluyor gibi laf çevirmelerle bir yere gidemediğimizin resmi her olayda suratımıza vuruluyor.

Maalesef düşünün konuştuğumuz nasıl bir ortam 8–9 evladımızı daha vermişiz. Öbür dünyaya göndermişiz şehit olmuşlar. Yarın sabah ne olacağı belli değil.

Oradaki çocukların ailesi her gün elleri yüreğinde yaşıyor acaba bir gün bir kötü haber oradan gelir mi diye biz de diğer taraftan bir açılım süreci yaşıyoruz. Bu artık giderek isyan ettiren bir duygu içerisine yitiyor. Lütfen açılım yapacak olanlar ne yağacaklarını açıkça ortaya koysunlar bunun sonu gelmeyecek. PKK lideri Apo daha da beter taleplerde bulunacaktır. Çünkü bunun yolu açılmıştır." dedi.

Öcalan`ın `aradan çekiliyorum` sözünün farklı yorumlanması gerektiğini söyleyen Ülsever, açılım yapacaklarda `mangal gibi yürek` olması gerektiğini ifade etti.

Öcalan’ın aradan çekiliyorum sözünün ‘kontrol etmiyorum’ anlamında olduğunu söyleyen Ülsever; ‘artık kontrol etmiyorum salıyorum’ demek olduğunu söyledi.

Öcalan’ın açıklamalarının dikkatli okumak gerektiğini söyleyen Ülsever Öcalan’ın “ben önceden tutuyordum, kontrol ediyordum. Sizden bir şey gelmeyince artık ben de bıraktım” anlamına geldiğini belirtti.

"Bu işin açılış ateşinin Apo tarafından yakıldığını ve Ankara’daki yetkililerin bunu doğru okuduklarını umduğunu söyleyen Ülsever,  “Kürt açılımı yapacakların ‘mangal gibi yürek’e sahip olması lazım’ dedi.  Bir tarafta umut verilip bunu muazzam bir korkuya çevrildiğini söyleyen Ülsever "Kış mevsiminin Kürt ve Türk unsurlarının birbirine diş bilediği bir ortam olduğunu ve şehit cenazelerinde kenara çekilip merak etmeyin açılım gelecek demek bana siyasi nezaketin dışında konuşma geliyor" dedi

Haber7
Yorumlar