MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Özdemir'den Sırrı Süreyya çağrısı!

BDP'nin İstanbul seçimleri için adı geçen Sırrı Süreyya Önder'e seslenen Cüneyt Özdemir "Bize İstanbul trafiğini çözebilir misin Sırrı?" diye sordu...

Cüneyt Özdemir'den Sırrı Süreyya çağrısı!
GAZETECİLER.COM
İstanbul'da yerel seçimler öncesi kimler aday olacak tartışması tam gaz devam ederken Radikal gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir'den BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e çarpıcı bir çağrı geldi.

Koray Çalışkan'ın "Sırrı Süreyya aradan çekilsin ve oylar bölünmesin" temalı yazılarına atıfta bulunan Cüneyt Özdemir, Sırrı Süreyya'dan İstanbul için kurduğu hayalleri açıklamasını istedi. "Bize İstanbul trafiğini çözebilir misin Sırrı?" diye soran Özdemir TOKİ'nin çirkin yapılarından çevre sorunlarına, depreme hazırlıktan ulaşıma kadar Sırrı Süreyya'nın İstanbul projelerini tariflemesini istedi. "Tarif et ki Koray da ikna olsun" diyen Özdemir "siyasetin duran adamı Mustafa Sarıgül’e bel bağlamanın bir kader olmadığını tüm AK Parti karşıtları da görsün." diye devam etti.

İşte Özdemir'in yazısındaki ilgili bölüm:

SIRRI SÜREYYA'NIN HAYALLERİNİ ANLATMASI GEREK

Mesela önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’yi önümüzdeki seçimlerde zorlayacak tek bir konu var, ‘hayaller’. Yanlış duymadınız, geleceğe yönelik kurulan olumlu, pozitif hayaller.

Bu yüzden Sırrı eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacaksa bize Güneydoğu’nun 90’lı yıllardaki korku tünelini değil 2023 yılının İstanbul’una dair kurduğu hayalleri anlatması gerekiyor.

Mesela İstanbul’un bir numaralı sorununa dönüşen İstanbul trafiğini nasıl çözeceksin Sırrı?

Bize bunu anlat.

TARİF ET Kİ KORAY İKNA OLSUN

Nasıl bir İstanbul hayali kuruyorsun, dozerin önüne dikilip durduğun yeşil alanları nasıl koruyacak ve çoğaltacaksın? Mesela çirkin TOKİ binalarını yıkıp yerine daha estetik, daha insani kentsel dönüşüm projelerini yapmaktan bahset. Beklenen büyük İstanbul depremine dair ne yapacağını hem ekonomik hem de fiziksel olarak tek tek tarif et...

Tarif et ki Koray da ikna olsun, Gezi’ye inanıp sokaklara senin peşinden dökülen binlerce insan da bu hayale inansın, siyasetin duran adamı Mustafa Sarıgül’e bel bağlamanın bir kader olmadığını tüm AK Parti karşıtları da görsün.

YÜRÜ BE SIRRI...

Türkiye’de siyaset öyle ya da böyle yeni bir oluşumu içinden çıkaracak. Büyük Kürt barışı sonrasında eğer BDP bu dönüşümü gerçekleştiremezse dar bir bölgenin, kısır bir siyasetin demode bir uygulayıcısı olmaktan öteye geçemeyecek.

Sırrı Süreyya Önder’in İBB adaylığı bu yüzden siyasi bir meydan okuma olacaktır.

Yürrü be Sırrı...

CÜNEYT ÖZDEMİR'İN TÜM YAZILARI

Deneme