MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Özdemir'den o reklama ilginç yorum

Ya da ODTÜ makine mühendisliğinden mezun gazeteci Murat Yetkin, makine mühendisliğine girecek Öğrencilere gazeteciliği mi tavsiye ediyor?

Cüneyt Özdemir'den o reklama ilginç yorum
GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, bugün köşesinde Türkiye'deki üniversite sistemini yorumlarken ODTÜ'nün televizyon reklamına ilginç bir yorum getirdi.

"Ne yazık ki bizim sistemimizde önce üniversiteye giriyorsunuz, bitirdikten sonra fırsatınız olursa "Sahi ben ne olmak istiyorum?" sorusunu soruyorsunuz." diyen Özdemir  "Bir de bakmışsınız düet kralı olayım derken doktor olmuşsunuz..." yorumunu yaptıktan sonra şöyle devam etti:

"Üniversitenin bizdeki anlamının tanımında bazı aksaklıklar var. Bunu en iyi ODTÜ'nün reklam filminde görebiliriz.

ODTÜ'nün reklam filminde vakıf üniversitelerine zeki ve çalışkan Öğrencileri kaptırmamak için oynayanların kaq, mezun olduğu bölüm ile ilgili sektörde çalışıyor dersiniz?

Mesela Yeni Türkü'nün solisti mimarlık bölümü mezunu Derya KÖroğlu'na mimar diyebilir miyiz?

Ya da ODTÜ makine mühendisliğinden mezun gazeteci Murat Yetkin, makine mühendisliğine girecek Öğrencilere gazeteciliği mi tavsiye ediyor?

Ya ODTÜ inşaat mühendisliği mezunu yazar Mehmet Eroğlu'na ne demeli? Yine aynı reklamda yer alan ODTÜ mühendislik bölümü mezunu reklama Haluk Mesci, sizce üniversitede gerçekten doğru bir bölümü mü okumuş?

Ya ODTÜ mimarlık bölümü mezunu başarılı gitarcımız Ahmet Kanneci'ye ne demeli?

ODTÜ reklamında oynayanların neredeyse tamamı okudukları bölümlerdeki işleri seçmemişler. Hatta tam tersi, işkollarına savrulmuşlar. Bu reklam filmini izleyip ODTÜ'ye gidecek olanlara küçük bir tavsiyem var. Reklamın sonunda 'Bizler dünyayı değiştirebiliriz' yazıyor ya... Anlaşılan, işe herkes kendini değiştirmekten başlamış. Bu da bir teselli!