MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Özdemir Radikal okuruna çaktı!

"Radikal gibi 'ciddi' bir gazetede zaman zaman popüler kültür sularına girince özellikle Cumhuriyet kökenli okurlarımızın kaşları çatılıyor."

Cüneyt Özdemir Radikal okuruna çaktı!
GAZETECİLER.COM -  "Biliyorum Radikal gibi 'ciddi' bir gazetede zaman zaman popüler kültür sularına girince özellikle Cumhuriyet kökenli okurlarımızın kaşları çatılıyor."

Bu satırlar Radikal yazarı Cüneyt Özdemir'in köşesinden. "Yazılacak konu listesini alt alta sıraladığınızda cezaevlerindeki onca insan hakları ihlalinden Suriye gibi okkalı uluslararası diplomatik krize ya da Özgür Gündem gibi temcit pilavına dönmüş yasaklama garabetinden 4+4+4 ömür biter tartışması bitmez gibi ciddi konulara kadar üzerine kafa yoracak çok şey var." diyen Özdemir şöyle sürdürdü yazısını:

"Bütün bunlar dururken akıllı bir yazarın Sibel Tüzün'ün Survivor adasında öldürdüğü ahtapotun ardından döktüğü gözyaşlarını yazmaması gerekiyor. Heyhat ne yaparsınız ki yazarınız Türkiye'de neredeyse her iki kişiden birinin televizyonunun karşısına kurulup kendini izlemekten alamadığı Survivor'a gönül indirmekten kendini alamıyor.

(...)  Gelelim günün kahramanı 'Sibel Tüzün'ün gözyaşlarına...'

Herhalde zavallı ahtapotçuk Sibel Tüzün tarafından öldürüldükten sonra akıtılan gözyaşlarını görebilseydi "Ağlarsa Sibel ağlar gerisi yalan ağlar" derdi. Sibel Tüzün yavru ahtapotun oynamak için eline sarıldığını, kendisinin ise acımadan öldürdüğünü söyleyerek ada sahillerinde hafif çaplı bir sinir krizi geçirdi.

Arkadaşlarının biraz önce afiyetle yedikleri ahtapotun ardından Sibel Tüzün'ü sakinleştirmek için kumsalda yanına çöküp, gözlerini kısarak uzaklara bakıp ahtopotun çaresizliği üzerine kurdukları empatiyi görmeliydiniz. Gecenin bir yarısı kahkahalarla koltuktan düşmemize sebep olacak kadar gerçekçiydi.

Sibel Tüzün gözyaşları içinde sinir krizi geçirirken aslında ahtapotu afiyetle yediğini, gel gör ki bugüne kadar sadece ahtapot salatası olarak üzerine limon sıktığı bir şey olarak düşündüğünü söylüyordu.

(...)  Bu arada pazar akşamı Acun Ilıcalı, Dominik'ten bana selam yollayıp adaya beklediğini söylemiş. Gitmesine giderim de o şenliği bırakıp döner miyim onu bilmem bakın!

ÇOK OKUNANLAR