MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Özdemir, Öcalan'dan yanıt bekliyor!

İmralı'da bir basın toplantısı ihtimalini köşesine taşıyan Cüneyt Özdemir, Öcalan'a soracağı soruları madde madde yazdı topu İmralı'ya attı...

Cüneyt Özdemir, Öcalan'dan yanıt bekliyor!
GAZETECİLER.COM
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da bir basın toplantısı talep etmesiyle başlayan tartışmaya en yaratıcı katılım Cüneyt Özdemir'den geldi. Özdemir, Radikal'deki köşesinde Öcalan'la bir röportaj yapacak olsa yönelteceği soruları sıraladı.

SORULARI SIRALADI TOPU İMRALI'YA ATTI!

Hükümetin bu talebi red edeceğini beliren Özdemir "Abdullah Öcalan'a yapılmayacak o basın toplantısında olsaydım soracağım soruları buradan huzurlarınızda sormak isterim." dedi. PKK liderinin hücresinde Radikal'i de okuduğunu varsayan Özdemir sorularını maddeler halinde sıraladıktan sonra "Eğer Abdullah Öcalan bu sorularımın cevabını bana ulaştırırsa cevapları da bu köşeden okuyacaksınız demektir." diyerek topu İmralı'ya attı.

İşte Cüneyt Özdemir'in Öcalan'a yönelttği sorular:

1- Öncelikle nasılsınız, sağlık durumunuz nedir? Neden şikâyet ediyorsunuz, size yeterince iyi bakılmadığını mı düşünüyorsunuz? 

2 - Barış sürecini nasıl yürütüyorsunuz? MİT adına temsilcilerle mi yoksa Hakan Fidan ile direkt mi görüşüyorsunuz? Bize bu görüşmelerin teknik olarak ne sıklıkta, hangi atmosferde gerçekleştiğini anlatabilir misiniz? 

3- Nasıl bir yol haritanız var? Sürecin sonuna kadar atılacak adımları net olarak kararlaştırdınız mı? Şu anda ikinci, üçüncü aşama diyorsunuz, kaç aşama var ve bu aşamalarda tarafların üzerine düşen görevler net olarak belirlendi mi? 

4- Size barış süreci sonrasında serbest kalacağınız üzerine bir söz verildi mi? 

5- Suriye’de kurulması muhtemel bir Kürt devletini bekliyor muydunuz? Buna tepkiniz nedir? 

6- Kafanızın herhangi bir yerinde Türkiye’yi bölüp bir Kürdistan kurma hayaliniz var mı? 

7- Hükümete güveniyor musunuz? Hangi şartlarda süreç sıkıntıya düşer? Sizin bu görüşmeler sırasında kırmızı çizgileriniz nelerdir? 

8- 2023 yılında süreç eğer tamamiyle hayata geçerse nasıl bir Türkiye hayaliniz var? Kürtler bu Türkiye’nin neresinde, nasıl bir hayat sürüyorlar? Daha da önemlisi, Türkiye nasıl bir ülke, sınırları değişebilir mi? Genişler mi? 

9- Siz ya da Başbakan Erdoğan olmazsa barış süreci biter mi? 

10- Barış süreci yarıda kesilirse B planınız var mı? Süreç işlemezse neler olacağını düşünüyorsunuz?