MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Özdemir neden üstüne alındı?

Zaman yazarı Mehmet Kamış ve Cüneyt Özdemir'in başlattığı polemik sürüyor. Bu kez cevap sırası Mehmet Kamış'ta...

Cüneyt Özdemir neden üstüne alındı?

GAZETECİLER.COM
Zaman yazarı Mehmet Kamış ve Cüneyt Özdemir'in başlattığı polemik sürüyor.
Cüneyt Özdemir'in cevabından sonra söz sırası Mehmet Kamış'a geldi.
Ama Kamış'ın kaleminden ne hakaret ne de bir kötü söz çıkmış bugün.
Yani öyle güzel cevap vermişki Özdemir'e...
Hatta bir nevii 'zeytin dalı' uzatmak gibi bir şey olmuş makalesi...

Geçen hafta 'Ölü Seviciler' başlığıyla atılan yazısının Cüneyt Özdemir'e hitaben yazılan bir yazı olmadığını açıklamış.
"Bütün medyaya söylenmiş bir sözdü 'ölü seviciler'..." diyor Mehmet Kamış...
Sonra da yanlış anlaşıldığını söyleyip, Cüneyt Özdemir'e bir kitap önerisinde bulunuyor.
Dinliyoruz...

"Geçen haftaki yazımın başlığına '5N1K'dan tanıdığımız Cüneyt Özdemir fena halde içerlemiş. Hatta ağzını bozacak, akıl dengelerini dağıtacak kadar alınmış. Doğrusunu isterseniz onu kastederek atılmış bir başlık değil, bütün medyaya söylenmiş bir sözdü 'ölü seviciler'... Ama Özdemir'in bu kadar alınmış ve ağzını bozmuş olması ya yazılanı anlamamasından ya da gocunmasından kaynaklanıyor. Sorulara cevap veremeyen, küfreder. Bu da onların gerçekte haksız olduklarının ispatıdır. Ben kimsenin embedded gazeteciliğini de tartışmıyorum. Özdemir, Münevver Karabulut cinayetini tarihe not düşmek için kitaplaştırmak istediğini söylüyor. Ben ona, bu cinayet kadar medyatik olmayan ama çok önemli bir kitap olabilecek başka bir olay anlatayım...

Bir grup tinerci, Ümraniye'de anaokulu öğretmeni 21 yaşındaki Serpil Yeşilyurt'u akşam vakti bir yakınına ziyarete giderken kaçırmış, Ümraniye-Dudullu mevkiine götürmüş, tecavüz ettikten sonra da öldürmüştü. Cinayet değil vahşetti. Serpil öğretmene tam 100 bıçak darbesi vurmuşlardı. Annesi Hanım Yeşilyurt'u ise bıçakladıktan sonra öldü sanıp arabadan atmışlardı.

Bu şehir eşkıyaları yargılandılar, daha sonra iyi hal, yaşlarının 18'den küçük olması, infaz kanunu vs. derken yedi yıl yatıp serbest kalmaya hak kazandılar(!) Bu da yetmezmiş gibi içeride yatarlarken mahkeme, yeni TCK yasasını sanıkların lehine değerlendirerek salıverecekti ki bir savcı itiraz etti. Biraz daha yattılar; ama bütün bu yaptıklarına karşılık 7 yıl sonra cezaevinden çıktılar."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar