MEDYA KÖŞESİ

Cüneyt Özdemir, artik bir Cemalist

Sahibi olduğu Dipnot TV'de Cemalist olma nedenlerini sıralayan Özdemir, Hasan Cemal'le bir tek noktada ayırışıyor.

Cüneyt Özdemir, artik bir Cemalist
Yazı: Cüneyt Özdemir
Kaynak: www.dipnot.tv

Kemalizm değil, bu sofu Kemalistler yordu beni. Hele sonradan olma çakma Kemalistlerin bu hoyratlığı, bu sınır tanımazlığı yıldırdı, korkuttu beni! Aynı ezberleri gözümüze sokarken o tehdiktar tavırları, aba altından sopa gösteren hoyratlıkları, hele o komplo teorileri beni vazgeçirdi ilkokul çapındaki Kemalist projelerden. Benim gibi, dünün gül gibi ‘Kemalistini’ bile davadan döndürdü. Peki hadi itiraf ediyorum ben bir Cemalistim artık...

Siz ne kadar haz etmiyorsanız ben de haz etmiyorum faşizmin her türünden. Ama sırf sizin görüşlerinize katılmıyor diye farklı düşünen ve sizin görüşlerinize uymayan herkesi faşist olarak ilan edecekseniz peki arkadaş o küfrettiğiniz liberallerden biri var artık  karşınızda!

Bu liberal şahsiyet ‘ne şeriat’, ‘ne darbe’ diyor yüksek sesle. Ergenekon soruşturması darbecilerin sınırına ulaştığında sonuna kadar bu davanın ardında ama iş Türkan Saylan’ı bile darbeci ilan etmeye kalktığında ‘dur bi dakika arkadaş!’ diyecek kadar da hala aklı başında.

Boşuna bulandırmayın suyu...

Ak ile kara tam kıvamında aklımızda.  

Bu mahcup Cemalist  sizin ‘tarihi konuşma’ olarak nitelediği sıradan ve muhafazakar açılımına karşı duruyor Komutanın. Millete verilen bu askerlik dersine biat etmiyor, karşı çıkıyor, kendi içinde ufak çapta da olsa tavır koyuyor.

Bunu da çok görmeyin bu taze Cemalist kulunuza!

Zira bu taze  Cemalist hala Avrupa Birliğine girelim diyor, hala evrensel hukuktan bahsediyor, hala ‘Boşverin siz şu Türkiye’nin özel durumları teranelerini’ diyor. Şu benim talihsiz kafam hala Engin Çeber’in işkence altında öldürülmesinden rahatsız, hala Diyarbakır Cezaevinin hesabının kapatılmadığını düşünüyor, hala kart kurt demiyor, doğrudan KÜRT diyor, hala Başbakanın ya da Cumhurbaşkanının karısının başı kapalı diye devletin içine alınmadığı bu tuhaf oyunu  içine sindiremiyor.

Genç Kemalistler ha babam de babam nasıl rahatsızsa bu genç cemalist de kemalistlerden rahatsız.

Şimdi sakın ola ‘dün böyle demiyordun, bugün böyle diyorsun ama’ diyerek beni benim yazdığım yazı arşiviyle tehdit etmeye kalkmayın.

Cemalizm gelişmek, değişmek demek değil mi ki sen buna dönmek bana diyorsun bana da şimdi dönek diyeceksin. Bunun adı dönmekse evet ben döndüm arkadaş.

Kimse kızmasın ben de kendimi yazıyorum bir Cemalist olarak.

Duvarlara vursam da hala şu dönek kafamı yine de ‘ne karargah evi’ ‘ne ışık evi’ diyor inadınıza. Ne askeriyeci, ne cemaatciyim...

İlhan Abi’yi yeni keşfetmektense , Hasan Abi’yi geç keşfetmek daha iyi geliyor.

Düne tutuklu kalmak yerine, yarına hayal tutmak beni rahatlatıyor.

Gel de söz dinlet şimdi şu Nisan ayında  içimde açan özgürlük, eşitlik, demokrasi çiçeklerine.

Eğer illaha da sizin istediğiniz gibi  saf tutup birbirimizi lanetliyeceksek, hodri meydan!

Varsın Hasan Cemal bile bilmesin, Cemalist kere Cemalistim.

Ha Galatasarylı mıyım?

O kadar da değil ama arkadaş...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum