MEDYA KÖŞESİ

Cumhuriyet'te değişim başladı!

Daha iyi bir gazete yapmak için değişiklik yoluna giden Cumhuriyet gazetesindeki son gelişmler ve yenilikler neler?

Cumhuriyet'te değişim başladı!

Yaz dönemi ile beraber gazeteler de kendi bünyelerinde değişiklikler yapıyor gazeteyi yeniliklere adapte etmeye çalışıyor. Bunlardan biri Sabah gazetesiydi ki biz bu haberi sizlerle paylaşmıştık. Bugün kendi bünyesinde bir değişiklikte Cumhuriyet gazetesinde yaşandı

Cumhuriyet gazetesi yazarı İbrahim Yıldız, daha iyi bir gazete yapmak için dedi gazetde meydana gelen değişimleri sütunundan biribir duyurdu...

(...) Ekonomi gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Mustafa Sönmez Cumhuriyet ailesine katıldı. Araştırmacı kimliği ile öne çıkan Mustafa Sönmez, okurlarımızın izlediği gibi ekonomi sayfalarında haftanın 4 günü güncel ekonomiyi kendi penceresinden yorumluyor.

Yine Cumhuriyet'in en eski muhabir-yazarlarından biri olan Nilgün Cerrahoğlu da daha ön sayfalarda yazmaya başladı. Cerrahoğlu, dış haberler sayfalarında hem dünyada olup bitenleri hem de Türkiye'deki gelişmeleri haftanın 4 günü okurlarla paylaşıyor. Bir ayağı İtalya'da olan Cerrahoğlu yaptığı dizi yazılarını yine sürdürecek.

Gazetemizin Bilim Teknoloji ekinin yöneticisi Orhan Bursalı da yazılarının sayısını çoğaltarak haftanın 4 günü siyaseti bilimsel olarak ele alacak.

Kitap fuarlarının bilinen ismi hiç şüphesiz ki Deniz Kavukçuoğlu. Kavukçuoğlu da yoğun iş temposuna karşın 2 gün yazdığı yazı sayısını 3'e çıkararak, hem edebiyat ku-lislerini hem de güncel olayları kendi üslubu ve analitik bakışıyla yansıtacak.

Uzun süredir Pazar Dergi yöneticiliğini sürdüren Berat Günçıkan arkadaşımızın ayrılmasıyla birlikte Hafta Sonu ekibimizin yöneticiliğini üstlenen Ayşe Yıldırım Pazar Dergi'nin de sorumluluğunu üstlendi. Yıldırım, genç ekibiyle hafta sonları okurlarımızın keyif alacağı ekleri daha farklı bir bakış açısıyla hazırlamayı amaçlıyor.

Kültür sayfaları denilince tüm gazeteler içerisinde Cumhuriyet'in tartışılmaz bir yeri vardır.

Her gün yayımladığımız 2 sayfada kültür ve sanatın her alanından haber ve yorumları bulmak olası. Görevinden ayrılan Egemen Berköz, edebiyat dünyasının iyi tanıdığı şair kimliği ile öne çıkan bir isim. Berköz, bundan böyle yine yazılarını sürdürecek. Ancak yeni bir görev daha üstlendi. Berköz, Cumhuriyet Kitapları'nın danışmanlığını da yürütecek.

Berköz'ün yerine kültür servisi şefliğini Celal Üster üstlendi. Celal Üster'i Cumhuriyet okurları yakından tanıyor. Yıllarca birlikte çalıştığımız Üster, Can Yayınları'ndaki görevini bırakarak aramıza katıldı.

Bir başka yenilik ise, Akdeniz Bölgesi'ni kapsayan günlük bir ek çıkarmamızın heyecanını yaşıyor olmamız... Antalya büromuzun hazırladığı Akdeniz eki bölgesel gazetecilikte yeni bir ufuk açacak. Bir haftadır yayımlanan bölge gazetesine okurlarımızın gösterdiği ilgi bizleri mutlu etti.

Tüm eksiklerimize ve zorluklara karşın okurlarımızla birlikte daha güzel bir Cumhuriyet'e...

İyi haftalar...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar