MEDYA KÖŞESİ

Cumhuriyet'e yeni bir rakip mi geliyor?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, Referans ve Radikal gazetesinin birleşme kararını ilginç bir soru ile yanıtlıyor.

Cumhuriyet'e yeni bir rakip mi geliyor?
GAZETECİLER.COM - Cumhuriyet gazetesi Yayın Kurulu Başkan Yardımcısı ve yazarı Emre Kongar kişisel web sitesinde bugün ilginç bir konuya değindi.
Kongar Radikal ve Referans gazetelerinin birleşimini değerlendiren yazısında yeni gazetenin Cumhuriyet'e rakip olup olamayacağı sorusunun yanıtını arıyor ve "Keşke olsa, keşke olabilse!" dedi.

Kongar "Cumhuriyet'e Bir Rakip Daha Mı Geliyor?" başlıklı yazısına "Geçen haftanın önemli medya haberlerinden biri, Doğan Grubu bünyesindeki Radikal ve Referans gazetelerinin birleştirilmesi kararıydı." diyor ve çeşitli yayın gruplarının Cumhuriyet karşısına rakip olarak  çıkardığı gazeteleri sıralıyor:

"Şimdiye kadar Cumhuriyet'e bir çok rakip yaratıldı.
Önce Yeni Yüzyıl çıktı; tutmadı, kapandı.
Arkadan Yeni Binyıl çıktı; o da tutmadı, o da kapadı.
Derken Radikal çıktı; o önceleri tuttu.
Fakat zaman içinde o da Cumhuriyet'in yerini alamadı; zaten alması da olanaklı değildi.
Şimdi Dünya gazetesine rakip olarak çıkarılan ama pek önemli bir varlık gösterememiş olan Referans gazetesi ile birleştiriliyor."

EYÜP CAN DUMANLI'YI ÇAĞRIŞTIRIYOR

Kongar, yazısını şöyle sürdürüyor:

"Sanıyorum iki gazetenin birleşmesinden bir sinerji bekleniyor.
Bu işin başına da Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen, bir süredir Hürriyet'te köşe yazıları yazan Referans'ın eski Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can getiriliyor.
Eyüp Can, hem gazete yöneticiliğinde hem köşe yazarlığında tanınan bir isim.
Sivri çıkışlardan çok uzlaşmacı yaklaşımıyla dikkati çeken, fikirlerine katılmasanız da yazıları ilgiyle okunan bir köşe yazarı.

Üslubu, bana daima Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı çağrıştırmıştır."

KEŞKE RAKİP OLABİLSE!

Peki zaten Cumhuriyet'e rakip olarak yayın hayatına atılmış olan Radikal ile birleşme sonunda ortaya çıkacak bu yeni gazete Cumhuriyet'e bir rakip olacak mıdır?
"Keşke olsa, keşke olabilse!" diyorum bütün içtenliğimle...

Yazısının sonunda "Radikal ve Referans'ın birleşimiyle ortaya çıkacak olan yeni gazete oluşumunun Türkiye'de bugün büyük bir baskı altında olan medya özgürlüğüne katkıda bulunacağını umut ediyor ve bu projede yer alanlara başarılar diliyorum." diyen Kongar'ın kişisel web sitesindeki yorumunun tamamını okuyabilirsiniz.
Yorumlar