MEDYA KÖŞESİ

Cumhuriyet'den TRT'ye kadrolaşma suçlaması!

Cumhuriyet gazetesinde çıkan bir habere göre TRT'de ciddi bir kadrolaşma yaşanıyor. İşte 'yandaş' medyadan TRT'ye transferler:

Cumhuriyet'den TRT'ye kadrolaşma suçlaması!
 Cumhuriyet gazetesinde çıkan bir habere göre TRT'de ciddi bir kadrolaşma yaşanıyor. İşte 'yandaş' medyadan TRT'ye transferler:

FIRAT KOZOK/ Cumhuriyet

ANKARA - Avrupa Yayın Birliği’nin teşvikiyle kurulan ve 9 dilde yayın yapan uluslararası haber kanalı Euronews’e ortak olan TRT, bu kanala da yandaş medyadan transfer yapmayı ihmal etmedi. Kanalda göreve başlayan personelin çoğunluğu, Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı (CHA) ve Samanyolu televizyonu kökenli.

Euronews’in Türkçe yayınlarının ilk konuğu Başbakan Tayyip Erdoğan olmuştu. Euronews’in İngilizce ve Türkçe bölüm şefleri Nial O’Reilly ve Ali İhsan Aydın, Başbakan Erdoğan’a sorular yöneltmişti. Aydın başta olmak üzere Euronews’in kadrosuna ilişkin yaptığımız araştırma, TRT kadrolaşmasının artık “sınır aştığını” gözler önüne serdi. Bir süre Zaman gazetesinde görev yapan Aydın, gazetede köşe yazıları da yazdı. Daha önce Gülen cemaatinin yayın organlarında çalışanlar Aydın ile sınırlı değil:

Yasin Tuncer: Cihan Haber Ajansı’nda çalışmaya başladı. Son olarak Zaman gazetesinde spor muhabiri olarak çalışıyordu.

Faruk Can: Gazeteciliğe Today’s Zaman gazetesinde başladı.

Mustafa Bağ: CHA Kudüs temsilciliği görevi yaptı.

Ali Çimen: Zaman gazetesinde dış haberler, haber merkezi ve magazin servislerinde çalıştıktan sonra, gazetenin Almanya ve Hollanda merkezlerinde görev yaptı. Çimen, Zaman ve Today’s Zaman adına bir süre Londra’da çalıştı.

Bahtiyar Küçük: Zaman gazetesinde diplomasi muhabirliği yaptı. Samanyolu Haber TV’de Diplomatik Misyon programını hazırladı.

Zeki Saatçi: 1997’deSamanyolu TV’de çalışmaya başladı. CHA’da yöneticilik yaptı.

İlker Özyaşar: TMSF döneminde Kral TV’de yöneticilik yaptı.

Yalçın Ademoğlu: İbrahim Şahin döneminde TRT-Türk’de çalıştı.

Özgür Zentürk: 2008’de AKP MKYK üyesi Ayşe Böhürler’in eşi Fatih Böhürler ile “Telerandum” şirketini kurdu.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin kanalın açılışında yaptığı konuşmada Türkçe masasına alınacak isimleri “kendi ölçütlerine göre” seçtiklerinin işaretini vermişti.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar