MEDYA KÖŞESİ

Cumhuriyet yazarından Milliyet'e ağır salvo

"Demirören'in gönlünce eğip bükemediği genel yayın müdürü Devecioğlu yerine, AKP iktidarıyla gül gibi geçinen, (sol gösterip sağ vurmakla bilinen) Derya Sazak getirildi"

Cumhuriyet yazarından Milliyet'e ağır salvo
GAZETECİLER.COM - Medya analizleriyle de dikkat çeken Cumhuriyet'in ekonomi yazarı Mustafa Sönmez, köşesinde Milliyet'te ikinci Derya Sazak dönemini ve 1 Kasım'da uygulamaya konulan tensikat dalgasını kaleme aldı.

Mustafa Sönmez, Milliyet Operasyonu Ve AKP'de Fiyaskolar... başlıklı köşe yazısında, Milliyet'in patronu Demirören ve Yeni Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ı sert cümlelerle eleştirdi.

SOL GÖSTERİP SAĞ VURMAKLA BİLİNEN DERYA SAZAK

"Demirören'in gönlünce eğip bükemediği genel yayın müdürü Tayfun Devecioğlu gönderildi ve yerine, AKP iktidarıyla gül gibi geçinen, TRT'nin Fehmi Koru ile birlikte program yaptırdığı (sol gösterip sağ vurmakla bilinen) Derya Sazak getirildi gazetenin başına" yazan Mustafa Sönmez, Atilla Güner, Metin Münir ve Semih İdiz'in gazeteden gönderilmesini de geride kalanlara gözdağı olarak yorumladı.

DİRENMEK NAMUSLU MEDYA ERBABININ GÖREVİ OLMALI

Yazısını  "Bu baş aşağı gidiş karşısında saldırganlığı artacak iktidarı bundan böyle medya üstünde daha çok terör estirir halde göreceğiz. Sinerek, ‘Deryalaşarak’ karşı konamaz bu baskılara. Direnmek, mağdurlarla dayanışmak bütün namuslu medya erbabının görevi olmalıdır." diyerek bitiren Sönmez'in köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.