MEDYA KÖŞESİ

Cumhuriyet yazarı da 28 Şubat'a saydırdı...

Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı 28 Şubat sürecini yorumlarken "bin yıl sürecek" söylemini eleştirdi...

Cumhuriyet yazarı da 28 Şubat'a saydırdı...
GAZETECİLER.COM
Medya ve 28 Şubat tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Habertürk ekranlarında Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

28 ŞUBAT'TA MEDYANIN OYNADIĞI ROL İNKAR EDİLEMEZ

28 Şubat müdahalesinin kendine özgü bir karakteri olduğunu ve klasik darbelerden farklılık arzettiğini kaydeden Bursalı, süreç boyunca medyanın oynadığı rolün inkar edilemez olduğunu söyledi. Ancak, süreci destekleyen yazıların ve ifadelerin anayasal bir hak olduğunu belirten Orhan Bursalı "ben askerlerin tutumunu destekliyorum diyen milyonlarca insan vardı, bu insanları bu düşüncelerinden ötürü yargılayacak bir ceza hukuku da yoktur çünkü bu düşüncedir" dedi.

28 ŞUBAT BİN YIL SÜRECEK SÖYLEMİ ARTIK ALAY KONUSU

"28 Şubat'ı yapanlar "bin yıl sürecek" demişlerdi. Bunlar doğru şeyler değildir. Ama hiç bir şeyi bin yıl sürdüremezsiniz, yüz yıl bile sürdüremezsiniz. Çünkü toplum dinamiktir, bilim ve teknik toplumu değiştiri, yeni düşünceler değiştirir. Şimdiden oturup kalkıp ebedi kehanetlerde bulunmak dünyanın en yanlış davranışıdır. Zaten bugün de alay konusu yapılıyor bu "bin yıl sürecek" söylemi... Diğer yandan bir de "balans ayarı" söylemi vardı. Bu da çok desteklenecek bir şey değil. Gazetecilerin atılması için medyaya yapılan baskılar var, "kazığa oturturum" gibi söylemler var... Bunlar hep askerin müdahalelerinin somut sonuçları...

Buradan AKP'nin de dikkat etmesi düşünmesi gereken şeyler var. Hiç bir şey hiç bir iktidar sonsuza kadar gitmez. Çünkü Türkiye sürekli değişim içinde..."

ÇOK OKUNANLAR