MEDYA KÖŞESİ

Cumhuriyet gazetesi light ama maço

Yazgülü Aldoğan, bugünkü köşesinde Cumhuriyet gazetesindeki değişiklik sürecini değerlendirdi. İşte Aldoğan'ın analizi.

Cumhuriyet gazetesi light ama maço

İletişim doktoru ünvanına da sahip Posta gazetesi yazarlarından Yazgülü Aldoğan, kısa ama etkili bir Cumhuriyet gazetesi analizi yapmış. İşte Aldoğan'ın Mustafa Balbay'ın ankara temsilciliği görevinden alınması ve Cumhuriyet'e transfer olan yeni yazarlar hakkında ki analizi:

Cumhuriyet Gazetesi, bir yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın yerine, temsilcilik görevlerinin yerine getirilmesi gerekçesiyle yeni bir temsilci atadı. Ancak, Balbay’ın Silivri’den “Ben ilk müebbet cezamı gazetemden aldım” sitemi, Cumhuriyet’in Balbay’a sahip çıkmadığı izlenimini uyandırdı.

Hemen arkasından ise üç yeni yazar başladı, Anayasa Profesörü Süheyl Batum, televizyon programcısı Kürşat Başar ve roman yazarı Tuna Kiremitçi.

Tuna Kiremitçi, bir zamanlar genç kızların sevdiği, ama son tavırlarıyla kadınların kızdığı bir roman yazarı. Köşe yazılarının Cumhuriyet’e ne kadar uygun olduğu tartışması bir yana, anlaşılan Cumhuriyet, gençleşiyor, hafifliyor ama maço tavrını değiştirmiyor, köşelerini “yakışıklılara” açarken kadın yazarlara kapıları kapalı kalmaya da devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar