MEDYA KÖŞESİ

Cübbeli'ye karşı mahalleden destek geldi

Yeni Şafak'ın Cübbeli Ahmet Hoca'yı provakatör ilan etmesinin ardından şaşırtan bir isim ortaya atıldı ve Cübbeliye arka çıktı.

Cübbeli'ye karşı mahalleden destek geldi
GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak gazetesinin attığı Cübbeli manşetini biliyorsunuz.
O manşet sonrasında Cübbeli Ahmet Hoca’nın konuşmacı olarak katılacağı toplantının yapılması yasaklandı. Toplantıya katılacakların tümünün “cüppeli ve sarıklı olmaları” isteniyordu.

Yeni Şafak gazetesi bu toplantıyı bir “provokasyon” olarak nitelemişti.
İlginç olan aslında Yeni Şafak'ın bu işteki rolüydü...
Yeri gelmişken Yeni Şafak'ın olaya dahil oluşunun perde arkasına dair gazeteciler.com yazarı Cenk Açık'ın verdiği bilgilere bir gözatmanızı öneririz...

KARŞI MAHALLEDEN DESTEK

Cübbeli Ahmet Hoca'ya bugün hiç ummadık bir yerden destek geldi.
Ona arka çıkan bir Hürriyet yazarı...
Hem de kim dersiniz?
Mehmet Y.Yılmaz...
Şaşırdınız mı?
Yılmaz, Yeni Şafak'ın attığı manşet sonrasında Cübbeli'nin toplantısının yasaklanmasını aktarıyor ve şunları yazıyor:

"Bu olay ortaya çıktığından beri bakıyorum, yandaş medyada kimse “demokrasiden, toplantı ve gösteri yapma hakkından” söz etmiyor. Oysa ortada tam anlamıyla bir demokratik hakların kullanılmasının engellenmesi durumu var.

Cüppeli Ahmet gibileri ile hiçbir düşünsel ortaklığım yok ve olamaz da zaten ama onların demokratik haklarını görmezden gelmem de söz konusu olamaz.

AKP medyası, yeri geldiğinde ağzından “demokrasi, demokratik haklar” gibi kavramları düşürmüyor. Ama işlerine gelmeyen durumlarda da bu kavramları hiç hatırlamıyorlar. Bir kez daha ortaya çıkıyor ki “demokrasiyi” sadece kendileri için istiyorlar."
ÇOK OKUNANLAR