MEDYA KÖŞESİ

Çocuğunu düşüren o kız Temelkuran'a konuştu!

Ben çok küfür biliyorum. Ben çok küfür biliyorum. Ben çok küfür biliyorum. Alnından öpüyorum, elini tutuyorum. Çünkü işte, bu memlekette bizim payımıza bu düşüyor.

Çocuğunu düşüren o kız Temelkuran'a konuştu!
GAZETECİLER.COM - "Yapma! Hamileyim!" dedim. Karnıma vurdu...  Dün gazete manşetlerinde yer alan bu cümle genç bir kadının, hamile bir öğrencinin sözleriydi.

"Ben düşük yaparken polis beni gözaltına almaya çalışıyordu..." diyen o öğrenci Habertürk'ten Ece Temelkuran'a konuştu.

ANNEMLER ÇOK ÜZÜLÜR, DAYANAMAZLAR...

"19 yaşında. Boyu 1.55 var yok. Yüzü yuvarlacık. Tatlıcık bir ses tonu var. Kahraman, küçük bir kız çocuğu. Kaşık kadar. "Dayanamazlar" diyor. "Babam çok üzülür. Annem çok üzülür. Sonra akrabalarımız var, onlar da belki kızar. Belki beni görmek istemezler artık. Onları çok üzerler benim yüzümden. Sonra belki... Yani dayak olmaz da... Yine de..."

İnsan Hakları Derneği'nin bir odasında yalnız başına bir kız çocuğu, bir kadının başına gelebilecek en korkunç şeyi yaşamış, polis tekmeleriyle bebeği düşürülmüş, bu dünyada bir başına duruyor ve... Kız çocukları niye böyle Allah'ım? Niye hâlâ başkalarını düşünür bir kız çocuğu acıdan rahmi sızlarken!

ÇOK KÜFÜR BİLİYORUM...

"Bebeğini kaybetmiş bir kız çocuğuna söyleyecek laf aratıyor. Var mı öyle bir cümle?" diyen Temelkuran, şöyle devam ediyor yazısına:

"Ne yazayım?" diye soruyorum, "Söyle ne istersen onu yazayım."
"Bilmem ki" diyor. "Siz bilirsiniz."
"Boş ver sen şimdi" diyorum.
"Söyle, ne istersen onu yazacağım."
"Ne isteyeyim?" diyor.
"Bebeğimi mi!"

Ben çok küfür biliyorum. Ben çok küfür biliyorum. Ben çok küfür biliyorum. Alnından öpüyorum, elini tutuyorum. Çünkü işte, bu memlekette bizim payımıza bu düşüyor. Birbirimizin elini tutmaktan, sarılmaktan başka bazen çaremiz kalmıyor."

Ece Temelkuran
'ın yazısının tamamını köşesinden okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR