MEDYA KÖŞESİ

CNN Türk neden türbanlıyı işe almıyor?

TESEV'in başörtüsü raporu üzerine, CNN Türk'te hoş bir manzara yaşandı. Cüneyt Özdemir,

CNN Türk neden türbanlıyı işe almıyor?
GAZETECİLER.COM

Ekrem Dumanlı "Pazartesi" günü yayımlanan makalelerinden birini mutlaka medya eleştirisine ayırır bidiğiniz gibi.
Bugün hem eleştiriyor medyayı, hem de bir sorusuna cevap bekliyor...
Soru, "başörtüsü" üzerine...
Hükümete destek veren medya dışındaki gazete ve televizyonlarımızda neden başörtülü kadın çalıştırılmadığını merak ediyor Dumanlı...
Tabii bu arada biz de, ZAMAN Gazetesinin her sabah her odaya "parasız" bırakıldığı cemaate yakın hastenelerde görevli o güleryüzlü, şirin sözlü, temiz mi temiz genç kızlarımız üst katlarda çalıştırılır, alt katlarda (müşteri hizmetlerinde vs.) ise başı açık kızlarımız görevlendirilirken, hastane yönetimlerinin neler düşündüğünü çok merak ediyoruz...
Dumanlı'nın makalesinden bir bölüm şöyle:

Medya, bu çağrıya cevap vermek zorunda

TESEV'in başörtüsü raporu üzerine, CNN Türk'te hoş bir manzara yaşandı. Cüneyt Özdemir, araştırmayı yapan kişilerle aydınlatıcı bir söyleşide bulundu. Bir ara konu başörtülü kadınların bazı sektörlerde çalıştırılmadığına geldi dayandı.
(...)
Ne üzücü bir gerçektir ki ayrımcılık en çok medyada yaşanıyor. Pek çok medya grubu meslekî yeterliliğine bakmaksızın sırf başörtülü diye insanlara iş vermiyor. Hatta kibarlığı ile meşhur bir eski genel yayın yönetmeni canlı yayında "Başörtülü bir gazeteci size iş başvurusunda bulunsa kabul eder misiniz?" gibi bir soru yöneltilince pek de hoşnut kalmamış ve "Ne işi var bizde, gitsin Yeni Şafak'ta çalışsın!" nevinden ilginç bir beyanda bulunmuştu.

(...)
Cüneyt Özdemir cesur bir çıkış yaptı ve yıllardır çalıştığı CNN Türk'te hiçbir başörtülü gazetecinin olmamasını açıkça eleştirdi. Haklıydı.


Ekrem Dumanlı'nın yazısının tamamını

ÇOK OKUNANLAR