MEDYA KÖŞESİ

Çılgın açığı Zaman'ın iki yazarı kapattı

Zaman'da dün hiçbir yazar Çılgın projeyi yazmamıştı. Bugün ise sadece 2 yazar kaleme aldı.

Çılgın açığı Zaman'ın iki yazarı kapattı
GAZETECİLER.COM - Zaman Gazetesi'nde dün hiç bir yazarın Çılgın Projeye girmemesi şaşkınlık yaratmıştı.
Bugün açığı Zaman'ın iki yazarı kapattı.
Bejan Matur ile Mümtazer Türköne bir gün gecikmeli de olsa Çılgın projeyi kaleme aldı...

Bejan Matur, projeyi Başbakan Erdoğan'ın portresi üzerinden yorumlarken, Mümtazer Türköne projenin siyasi pazarlama tekniğini ve yankılarını irdeledi.

MANYAK ŞEY!..

Türköne'nin yorumu şöyle oldu:

"Yeniyetmeler bugün beğenilerini 'manyak şey' lafı ile ifade ederken, aynı vurguyu yapıyorlar. AK Parti'nin 'çılgın projesi'nin bu yerleşmiş çağrışımları üzerinde kimse durmadı. Bu ıskalama bile, artık büyük hayallerin peşine düşme görevinin muhafazakârların tekeline geçtiğini göstermiyor mu? Kılıçdaroğlu'nun 'düşünen adam'ı, hayvanlar âleminin en düşünceli yaratığı olan hindiyi aklınıza getirmiyor mu?
(...)
"Projenin kendisinden çok, siyasî pazarlama başarısı ve anlık tepkilerin ele verdiği muhalif kişilikler üzerinde durduğumu tekrarlamalıyım. Pazarlama çok başarılı. Aynı proje, bir başkasının elinde 'hiç' edilebilirdi.."

Yazının tamamı için

DERE BİLE ISLAH EDEMEYENLER

Zaman'ın kadın yazarı Bejan Matur ise Çılgın Proje üzerinden muhalefete dokundurdu ve şunları yazdı:

"Rakipleri bir derenin ıslahını bile düşünemezken, Erdoğan dünyanın hayret ettiği 'Kanal İstanbul' projesini açıkladı. Amacı coğrafyaya, denizin kaderine meydan okumak. İnsan iradesi ve gücüyle. Başbakan'ın bu niyetine bakınca insan mütedeyyin bir mahzun insandan çok, pozitivist ilerlemeye inanan bir birey görüyor. Onu eleştirenlerin kastettiği muhafazakârlıktan en azından icraatında iz yok."

Bejan Matur'un köşesine gitmek için
ÇOK OKUNANLAR