MEDYA KÖŞESİ

Cengiz Çandar'dan MHP için şok yorum

Cengiz Çandar'ın bu yazısı MHP'lileri çileden çıkartacak. BDP'liler ise mest olacak. İşte günün "radikal" yazısı.

Cengiz Çandar'dan MHP için şok yorum
GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı Cengiz Çandar, MHP'lileri delirtecek, BDP'lileri mest edecek bir yazıya imza attı.
Özetle diyor ki:
"MHP baraj altında kalırsa çok sevinirim. BDP bir sandalye kaybette dehşet üzülürüm..."


"Oyumu kime vereceğim" yazı modasına uyan Cengiz Çandar, bu başlığı attığı yazısında yan çizdi. Çünkü "oyunu kime vereceğini açıklamayacağını" yazdı.
Üstelik yazarların "oy renklerini" açıklamalarını taktir etmesine rağmen.
Şöyle yazdı:

ÇANDAR YAN ÇİZDİ

"Ben oy tercihimi açıklayamayacağım. Çünkü sandığa gidip gitmeyeceğimi de, gidersem mührü neyin üzerine basacağımı da oy vermeye 48 saat kala bile bilemiyorum. Kararsız bir kişiliğe sahip olduğumdan ya da tavırsızlığımdan değil. Tam tersine gayet ‘kararlı’ olduğum ve kesin bir tavra sahip bulunduğum temel konularda, hiçbir partiye ve aday ismine ‘kefil’ olabilmem, bu seçim kampanyası boyunca ikna olmadığım için. "

MHP BARAJ ALTI KALIRSA SEVİNECEĞİM

Cengiz Çandar'ın yazısının bundan sonraki satırları MHP'lileri bir hayli kızdıracak. Çünkü açık ve aleni olarak diyor ki:

"MHP baraj altında kalırsa –kalacağını sanmamakla birlikte- çok sevinirim. MHP’nin bu kafa yapısı ve mevcut kadrolarıyla, 12 Haziran seçimleriyle oluşacak TBMM’de Türkiye’ye hiçbir hayrı olmadığı kanısındayım. "

MHP AYAK BAĞI

Zira, yeni TBMM’nin önünde, birbiriyle yakından ilişkili iki devasa görev duruyor:
1.Yeni anayasa;
2. Kürt sorununun çözüm sürecini bir kez daha canlandırmak.
Türkiye’nin bu iki konudan daha önemli konusu yok ve her iki konuda MHP –bugünkü haliyle- Türkiye’ye ayak bağı, Türkiye’nin ileri yürüyüşünde gereksiz bir bagaj gibi gözüküyor.

BDP'NİN HER SANDALYESİNE SEVİNİRİM

"Bu arada, BDP desteğindeki bağımsızların 30’un altında elde edebilecekleri her sandalyeye dehşetli üzülür, üzerinde elde edecekleri sandalyeye ise çok sevinirim.

Yazının tamamı için