MEDYA KÖŞESİ

Cengiz Çandar kahramanını kaybetti!

Düşünce ve yazıyla başkaldırarak; koca bir totaliter yapıyı, tek kurşun atılmadan yıktı, yıktırdı Havel. O, öldü. Ben 'kahramanım'ı kaybettim.

Cengiz Çandar kahramanını kaybetti!
GAZETECİLER.COM - 68 kuşağının silahlı eylemcilerinden biri Cengiz Çandar. Türkiye'deki devrimin yolunun Filistin'den geçtiğine inanan, Filistinli gerillalar ile birlikte İsrail ile çarpışan bir isim.

Geçen yıllarla birlikte siyaseten çok farklı kulvarlarda gidip geldi Çandar. Silah yerini kelimelere bıraktı. Devrim amaç olmaktan çıktı.

Bugün çok ilginç bir yazı kaleme aldı Çandar: "Ömrümün ikinci yarısında bana en çok heyecan vermiş olan adamın ölüm haberini duyduğumda içim burkuldu..." yazdı ve şöyle devam etti:

Neredeydi, ne zamandı, kimeydi hatırlamıyorum ama yakın geçmişte benimle yapılan bir mülakatta, sanılanın ve soruyu soranın tahmininin tam aksine ‘kahramanımın’ kim olduğu sorusuna, saniye sektirmeden “Vaclav Havel” cevabını vermiştim.

Kahramanım’ı yaşam sürem ve onun yaşam süresi içinde tanımış olma talihine de erişmiş biriyim ben."

Çandar önceki gün yaşamını yitiren  Çek yazar ve siyasetçi “Vaclav Havel"in ardından işte böyle yazdı.

"Onun zulmü ve diktatörlüğü yıkma yolu, farklı bir ülkede, farklı bir kültürde gerçekleşti. Düşünerek ve yazarak, düşünce ve yazıyla başkaldırarak; koca bir totaliter yapıyı, tek kurşun atılmadan yıktı, yıktırdı o.  O, öldü. Ben ‘kahramanım’ı kaybettim."

Çandar'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR