MEDYA KÖŞESİ

Cemaattekiler Ece'ye çok kızmış!

Kendisi diyor... Bir dostu iletmiş mesajı... "Sana çok kızgınlar' demişler...

Cemaattekiler Ece'ye çok kızmış!
GAZETECİLER.COM - Ece Temelkuran son dönemde kalemini kılıç gibi kullanmaya kalkınca haliyle tepkiler almaya başladı...
En çok tepki de geçtiğimiz günlerde yazdığı "Vakit geldi" yazısına yönelik oldu.
Bu yazı Gülen cemaatindekileri çok kızdırmış...
Bunu da Ece Temelkuran söylüyor.
Nerden biliyor derseniz, dostu aktarmış...
Şöyle yazıyor:

"CEMAATTEKİLER sana çok kızmış." Yakın zamanda Fethullah Gülen Hareketi ile görüşen bir arkadaşım böyle dedi geçen gün. Normal koşullarda (normal bir ülke, normal gazetecilik ruh hali, normal siyasi koşullar, normal cemaat vb.) pek de üzerinde durulacak bir şey değil. Zira bana kızgın olan tek bir cemaat yok. Dini veya politik birçok cemaat bana zaman zaman kızmıştır; yazmak belası böyle bir beladır. Ne ki gazeteci arkadaşım cümlenin gerisini, "Kalplerini çok kırmışsın" deyince canım sıkıldı. Çünkü dinsiz insanlar için de kutsallıklar olduğu gibi günahlar da vardır. Benim için insan kalbi kutsaldır, onu bükmek, kırmak, hırpalamak günahtır. Hele ki kıymetsizlerin yanında kıymetli kalplerde incinmişse...

HELAL İLE HARAM
 
Ece Temelkuran aslında üstü kapalı olarak özür diliyor gibi görünüyor. Ancak durum pek öyle değil.
En azından yazısının son bölümü o imajı yok ediyor.
Şöyle yazıyor:

"Müdanasız, ölçüsüz ve saldırgan propaganda makineleri kurmak için televizyon ve gazete satın almak derdine düşenlerle. "Sıra bizde" iştahıyla kendinden olmayanlara psikolojik şiddet uygulayan, sonra da onlar delirince o ağırbaşlı gülümsemesiyle "Hoşgörü en yüce değerdir" çamuruna yatanlarla. "Network"ü genişletmek için devşirme entelektüel istihdam edip onlara gerek kalmadığında tekmeyi vuranlarla.
Allah sözcüğünü vicdan, adalet, eşitlik, özgürlük sözcüklerinden ziyade KOBİ, sermaye, hazırlık soruşturmasının gizliliği kavramlarıyla beraber daha sık kullananlarla. Helal ile haramın hududunu, kendi zenginlikleri arttıkça yeniden çizenlerle. "Korkuyoruz" diyenlere, "Bir suçunuz yoksa niye korkuyorsunuz!" diyerek işkence etmekten zevk alanlarla... "
ÇOK OKUNANLAR