MEDYA KÖŞESİ

Cemaatin AKP'ye dayattığı 3 kritik istek!

Cemaatin AKP ile kavgaya girmesinin üç temel sebebi olduğunu yazan Hakan Albayrak "Asıl meseleleri yolsuzluk değil, iktidar meselesi." dedi.

Cemaatin AKP'ye dayattığı 3 kritik istek!
GAZETECİLER.COM
Star gazetesinin agresif kalemlerinden Hakan Albayrak bugünkü yazısında Gülen Cemaati'nin AKP'yi hedef alan söylemlerini masaya yatırdı. Cemaatin hükümetten üç temel talebini sıralayan Albayrak "Asıl meseleleri yolsuzluk değil, iktidar meselesi." dedi.

KAVGANIN SEBEBİ CEMAATİN ÜÇ İSTEĞİ!

Cemaatin AKP'den üç temel beklenetisi olduğunu savunan Albayrak bu üç isteği ise şöyle formüle etti:

1: İsrail ile ilişkiler.

2: Ortadoğu ile yakınlaşma temelli dış politika.

3: PKK'nın çözüm sürecinin muhattabı olması.

Cemaatin "AK Parti’nin ensesinde boza pişiren beter mi beter bir koalisyon ortağı" olduğunu yazan Albayrak ortada "muhteşem bir samimiyetsizlik" olduğunu vurguladı. "Buyursunlar, güçleri yetiyorsa alsınlar iktidarı." diyen Star yazarı bunun için cemaatin siyasi parti olarak seçime girmesi gerektiğini söyledi.

İşte Albayrak'ın yazısındaki ilgili bölüm:

CEMAATİN MUHTEŞEM SAMİMİYETSİZLİĞİ

Zaman’ın ­yani Gülen Cemaati’nin­ 2010’daki tavrı ile şimdiki tavrı arasındaki muhteşem fark, ‘Bizim tek derdimiz
yolsuzluk. Hiçbir art niyetimiz yok’ söylemindeki muhteşem samimiyetsizliğin ifadesidir.
AK Parti iktidarı ile araları iyiyken yolsuzluk iddialarını büyütmemiştiler; şimdi ise, AK Parti iktidarı ile araları bozulduğu
için, bu tür iddialara AK Parti iktidarını yıkmak için dört elle sarılıyorlar.
Gayet açık: Asıl meseleleri yolsuzluk değil, iktidar meselesi.

CEMAATİN AKP'DEN İSTEDİĞİ ÜÇ ŞEY

Today’s Zaman’da, iktidarla yollarını ayırmalarına sebep olan hususların başında iktidarın İsrail’le ilişkileri bozmasının geldiğini ilan etmiş, ardından iki husus dada saymıştılar: Hükümetin Ortadoğu’yla yakınlaşması ve çözüm sürecinde PKK’yı muhatap kabul etmesi.

BETER Mİ BETER BİR KOALSİYON ORTAĞI

Arkadaşlar sanki koalisyon ortağı idi. ‘Siyonist katillere tavır koyarsan, emperyalistlerin çizdiği yapay sınırları kaldırıp Ümmet­i Muhammed’i birleştirme hedefini gözetirsen, memlekette akan kanın durması için gereken her şeyi yaparsan yollarımız ayrılır” deyip durarak AK Parti’nin ensesinde boza pişiren beter mi beter bir koalisyon ortağı. ı. Hem dışişlerine hem de içişlerine istikamet vermek istemişler. Hakan Fidan ve dershane meselelerinden anladığımız kadarıyla milli istihbarat ve milli eğitime de sulanmışlar. ‘Siz çekilin, iktidarı tamamen devralalım’ demiş bile olabilirler. Lisan­ı hal ile dedikleri tam olarak o zaten.

BUYURSUNLAR GÜÇLERİ YETİYORSA ALSINLAR İKTİDARI

Buyursunlar, güçleri yetiyorsa alsınlar iktidarı. Ama hür toplumlarda bunun yolu hür seçimlerden geçer. Kursunlar partilerini, girsinler seçimlere. Veya AK Parti hükümetine muhalefetlerini sivil toplum unsuru olarak sürdürsünler, birtakım sivil inisiyatiflerle iktidarın politikalarına yön vermeye çalışsınlar, kontrollerindeki gazete ve televizyon kanalları vasıtasıyla iktidar üzerinde baskı kurma yoluna gitsinler. İkisi de olur. Ama şu olmaz: Hükümetin emrinde olması gereken
bürokratları hükümete karşı savaşta kullanmak!
‘Biz yaparız olur’ mu diyorlar?

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİNİ SİNEYE ÇEKECEKLER

Öyleyse, Başbakan Erdoğan’ın devlet içindeki illegal bir örgütten yahut paralel devlet çetelerinden bahsetmesini ve “Onları inlerine gireceğiz” diye konuşmasını mecburen sineye çekecekler.