MEDYA KÖŞESİ

Cemaat ünlü gazetecileri nasıl dinledi?

Cemaatin bir çok ünlü gazeteciyi yasadışı şekilde dinlediğini iddia eden Abdülkadir Selvi telekulak operasyonundaki bilinmeyenleri yazdı...

Cemaat ünlü gazetecileri nasıl dinledi?
GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi AKP ile cemaat arasındaki kavgaya dönük yeni bir iddial ile gündemde. Selvi “Sıkı durun yeni bir bilgi vereceğim” diyerek cemaatin sayısız ünlü gazeteciyi yasadışı şekilde dinlediğini iddia etti.

PARALEL YAPI ÜNLÜ GAZETECİLERİ DİNLEDİ

Paralel yapılanma tarafından Türkiye’nin birçok önemli gazetecisi dinlenmiş. Bu dinlemeler sonucunda neler yapıldığı ise başka bir soru işaretini oluşturuyor. Hatırlarsanız 90′lı yıllarda devletin, devleti dinlediği bir Telekulak Çetesi ortaya çıkarılmıştı. Orada da bazı ünlü gazetecilerin, dönemin bakanları ve başbakanı ile konuşmaları mevcuttu. Burada ise paralel devletin başka isimler altında dinleme kararı çıkararak bir grup gazeteciyi dinlemesi söz konusu.

URFA'DAKİ IMEI NUMARASIYLA İSTANBUL'DAKİ GAZETECİYİ DİNLEDİLER

Mevcut durumda mahkeme kararı ya da acil hallerde savcılığın talebi üzerine, 24 saat içinde mahkeme kararı çıkarılmak üzere telefon dinlemesi yapılabiliyor. Dinleme kararı alınabilmesi için; kuvvetli suç şüphesi ve başka suretle delil elde edilmesi imkanının bulunmaması şartı gerekiyor.

Ama uygulamada başka isimler ve başka IMEI numaraları üzerinden dinleme kararlarının alındığı tespit edildi.

Şanlıurfa’daki birinin üzerine yazılan IMEI numarası üzerinden İstanbul’daki bir gazetecinin telefonu dinlenmişti.”

ABDÜLKADİR SELVİ TÜM YAZILARI