MEDYA KÖŞESİ

Cemaat 7 Şubat MİT krizinde medyayı da kuşattı mı?

Akif Beki, İstanbul emniyet istihbaratın 7 Şubat nedeniyle polis ve cemaati eleştiren köşe yazarlarını yasadışı şekilde dinlediğini iddia etti.

Cemaat 7 Şubat MİT krizinde medyayı da kuşattı mı?
GAZETECİLER.COM
Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, bir cemaat marifeti olduğu iddia edilen 7 Şubat MİT kriziyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

CEMAAT 7 ŞUBAT'TA MEDYAYI DA HEDEF ALDI İDDİASI

Beki, Zaman yazarı Ali Bulaç'ın ses kayıtlarının ardında cemaat değil NATO olduğunu iddia ettiği yazısını eleştirirken çarpıcı bir kulis paylaştı. 7 Şubat'ta MİT'i hedef alan yargı girişiminin gazetecileri de hedef alacak şekilde genişletilmek istendiğini iddia eden Beki İstanbul emniyet istihbaratının bu amaçla bir dosya açtığını yazdı. Beki, İstanbul emniyet istihbaratın 7 Şubat nedeniyle polis ve cemaati eleştiren köşe yazarlarını yasadışı şekilde dinlediğini ve skandalın detaylarının yakında ortaya çıkacağını kaydetti.

İşte Beki'nin yazısındaki ilgili bölüm:

BİR kaynağım bomba haberi kulağıma fısıldadı, şöyle: 7 Şubat 2012’deki MİT soruşturmasında savcı, polis ve Cemaat’i eleştiren yazar-çizer takımı için İstanbul emniyet istihbaratı bir dosya açmış.

Ne savcı ne hâkim kararı aranmış, keyfe keder dinlemişler.
Bazı isimler de saydı kaynağım. Mesela bir düşünce kuruluşunda çalışan uzman, ev kadını olan eşiyle birlikte maaile kayda alınmış. Takibe takılan daha kimler var kimler...
Skandal, polisteki ‘paralel yapı’ soruşturması sırasında ortaya çıkmış, yakında kamuoyuna da yansırmış detayları.

AKİF BEKİ YAZILARI
ÇOK OKUNANLAR