KİTAPLIK

Cem Ersever'in son 90 günü bu kitapta

16 yıl önce faili meçhul bir cinayete kurban giden Binbaşı Ahmet Cem Ersever’in tarihe ‘kayıt düşeceği’ kayıp kitabının ta kendisi!”

Cem Ersever'in son 90 günü bu kitapta

Gazeteci Tutkun Akbaş’ın yıllar süren çalışmaları sonrasında kaleme aldığı “Ersever’in Son 90 Günü ve Kayıp Kitabı  Şam’daki Kemancı”, Dama Yayınları’ndan çıktı.

Kasım ayı  başında raflardaki yerini alan kitap, iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde, JİTEM’in kurucusu Binbaşı Cem Ersever’in, suikasta kurban gitmeden önceki son 90 günü ayrıntılı olarak ele alınıyor.. İkinci bölümde ise Ersever’in yazdığı ve bugüne kadar kayıp olarak bilinen kitabı, “Şam’daki Kemancı” yer alıyor.

Kitabın arka kapak yazısında bu durum şöyle özetleniyor:

“Bu kitap aslında yarım kalan bir kitabın hikâyesi. 16 yıl önce faili meçhul bir cinayete kurban giden Binbaşı Ahmet Cem Ersever’in tarihe ‘kayıt düşeceği’ kayıp kitabının ta kendisi!”

Dama Yayınları tarafından okura sunulan “Ersever’in Son 90 Günü  ve Kayıp Kitabı Şam’daki Kemancı”da bugüne kadar hiç  yayımlanmamış pek çok bilgi ve belge de yer alıyor. Celal Talabani’nin, Abdullah Öcalan’a yazdığı bir mektup var ki bugün adına “Kürt açılımı” denilen süreci daha iyi anlamanız için size ışık tutacak. Mektubu dikkatle okuduğunuzda 1991 yılında hedeflenen ve planlanan sürecin bugün nasıl da adım adım gerçekleştiğini görünce çok şaşıracaksınız.

Bu kitapta ayrıca neler bulacaksınız?

Ersever’in son 90 günündeki kilit isim kim?..

Neval Boz korumaları atlatarak nereye gitti?..

Ersever cinayetini soruşturan subayın başına neler geldi?..

Ersever, Yeşil’i niye aradı?..

Ersever’de devletin en gizli hangi belgeleri vardı?..

Apo’nun karısı Kesire’nin rapor verdiği general metresi…

Öcalan’ın, Harp Akademili ev arkadaşları…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar