MEDYA KÖŞESİ

Çaycı iddiasını ortaya atan Eyüp Can ne yazdı?

Haber kaynağı çaycı yazan Eyüp Can BDP'nin açıklamasından sonra "Namık konuşmadı ama BDP geç de olsa bir açıklama yaptı. Sahi siz kime inandınız?" diye sordu...

Çaycı iddiasını ortaya atan Eyüp Can ne yazdı?
GAZETECİLER.COM - Milliyet'in İmralı Zabıtları haberini yapan Namık Durukan'ın haber kaynağının BDP'nin fotokopi çeken çaycısı olduğu iddiasını ortaya atan Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, BDP'nin dün yaptığı açıkmalanın ardından "Namık'ın kaynağını BDP deşifre etti, inandınız mı?" diye sordu.

NAMIK KONUŞMADI BDP AÇIKLAMA YAPTI

"Namık konuşmadı ama BDP geç de olsa bir açıklama yaptı. Sahi siz kime inandınız?" diyen Eyüp Can, "Ortada bunca spekülasyon varken keşke bu kadar beklemeselerdi." yazdı ve şöyle devam etti:

"Geçen hafta konuyla ilgili yazdıklarımdan sonra Ankara kulislerinde ve sosyal medyada epey bir 'çaycı-fotokopici' geyiği döndü.

Sinirler o kadar gergin ki açıkçası ben de eğlenerek izledim tüm bu tartışmaları.

(...)

Ne diyor BDP yönetimi?

Bir, 'kusurluyuz özür dileriz'.

İki, Namık fotokopide çoğaltılan ve basın ofisinde bir başka gazeteciyle paylaşılan kopyadan fotoğraf çekerek bir nüsha almış. Yani kaynağı fotokopilerin çekildiği BDP basın ofisinde çalışan Ali Özgüç ve bu fotokopileri fotoğrafla görüntüleyen Dicle Haber Ajansı muhabiri Alper Atalay.

KİM İNANIR BU SAATTEN SONRA

Görüşme notlarını sızdıran medyada yer aldığı gibi ne Altan Tan ne Gültan Kışanak ne de Pervin Buldan.

Ama kim inanır bu saatten sonra.

"Namık notların fotoğrafını nasıl çektiğini meslek sırrı demeyip açıklayabilir" diye yazmıştım geçen hafta.

Ardından da eklemiştim:

"Peki Namık bunu söylese sonuç değişir mi? Galiba Namık bile açıklasa bu saatten sonra kimse inanmayacak. Çünkü kimse hakikatin peşinde değil. At izi it izine öylesine karışmış vaziyette ki herkes inanmak istediğine inanıyor."

Namık konuşmadı ama BDP geç de olsa bir açıklama yaptı.

Sahi siz kime inandınız?