GÜNÜN MUHABİRİ

Cansu Çamlıbel

Hürriyet

Cansu Çamlıbel

GAZETECİLER.COM - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Silahsız çekilme olmazsa güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi yasal olarak mümkün değil’ şeklindeki söylemini değerlendirdi. Demirtaş, PKK'nın geri çekilmesi için yasal düzenlemeye karşı bu sürecin kerhen, çaktrımadan yürütülmesi ya da sadece kişisel güven duygusu üzerinden yürütülmesi anlamına geliyor. Bu sağlıklı bir yöntem değil" dedi.

BDP Eş Genel Selahattin Demirtaş, ‘Hükümetin bir kaç günde bir bu konulara ilişkin görüşünü değiştirmesi anlaşılır gibi değil’ dedi. . Başbakan Erdoğan’ın ‘Silahsız çekilme olmazsa güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi yasal olarak mümkün değil’ şeklindeki söylemi Demirtaş’a göre denklemi değiştirme riski taşıyor.

Abdullah Öcalan'nın serbest bırakılmasının gündemde olmadığını da belirten Demirtaş, Abdullah Öcalan'nın İmralı görüşmelerinde bu konuyla ilgili ne söylediğini aktardı. Demirtaş, Öcalan'nın  ‘Mesele benim özgürüğüm değil. Devlet bana bu hafta, bu ay serbest kaldın dese bile buradan çıkmam. Ben politik bir insanım ve politik düşüncelerim nedeniyle buradayım. Eğer bir gün çıkacaksam toplumun özgürlüğü ve demokrasi sağlandığında çıkarım. Ama mesele gelip benim özgürlüğüme kilitlenirse bu doğru olmaz’ söylediğini ifade etti.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, bu çarpıcı sözleri söylediği isim, Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel oldu. Çamlıbel de bu röportajı ile günün muhabiri olmayı haketti.
ÇOK OKUNANLAR