MEDYA KÖŞESİ

Canlı yayında şifreli kitabı keşfettiler

Haber Aktif, YGS'de şifreli kitapçık iddialarını tartıştı. Programda tesadüfen seçilen bir kitapçıktan 10 tane soru şifreli yöntemle çözüldü.

Canlı yayında şifreli kitabı keşfettiler
GAZETECİLER.COM
YGS'deki şifreli soru kitapçığı iddiaları gündemi sallarken tarrtışmalar ekranlara taşındı. TV 8'de yayınlanan Haber Aktif konuyu ilginç bir yöntemler masaya yatırdı. Gökmen Karadağ'ın modere ettiği program iddiaları uzmanlarla tartışmakla yetinmedi. Haber Aktif ekibi soru kitapçıklarından biri üzerinde şifre iddialarını denedi ve ilginç sonuçlara ulaştı.

Haber Aktif programının ekibi, ÖSYM’nin internet sitesinden tesadüfen seçtiği bir soru kitapçığını şifre taramasından geçirdi. 11183.80782 no’lu, Adana’da dağıtılan kitapçıkta iİlk anda 4 şifreli soru tespit edildi. Ekip kitapçığı Haber Aktif canlı yayınına taşındı. Yayın sürerken, soruların çözümü de devam etti. Program sona erdiğinde, kitapçıktaki şifreli soruların sayısı 10’a kadar çıkmıştı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, “Bazı kitapçıklarda da medyaya dağıtılan kitapçıktaki gibi şifreler çıkabilir mi” sorusuna, “Bunun hiç bir adayda söz konusu olmadığına inanıyorum” demişti. 

İşte Gökmen Karadağ’ın sunduğu programdan o anlar:

ÇOK OKUNANLAR