MEDYA KÖŞESİ

Canlı yayında kıl tüy muhabbeti!..

Geçen hafta başlayan ve dün gece ikinci bölümüyle ekrana gelen 10 kadın, NTV’de bir araya geldi. Sonra da toplu olarak Hülya Avşar'ı tatıştı.

Canlı yayında kıl tüy muhabbeti!..

Geçen hafta başlayan ve dün gece ikinci bölümüyle ekrana gelen 10 kadın, NTV’de bir araya geldi.

Çiğdem Anad’ın moderatörlüğünü yaptığı programda, komedyen, tiyatro ve dizi oyuncusu Oya Başar, bir döneme damgasını vurmuş ünlü Türk Sanat Müziği yorumcusu ve sinema oyuncusu Gönül Yazar, eski manken, yeni anne Güzide Duran, yazar Nazlı Eray, mavi saçlarıyla ünlü aykırı sanatçı Günseli Kato, bir feminist, akademisyen Hülya Uğur Tanrıöver ve Radyo N101’in ‘Bonbon’u Funda Özkalyoncu buluştu. Gecenin bonusu olarak Vatan yazarı Mutlu Tönbekici programda yer aldı.

TV dünyasına yeni katılan bir program olduğu için ikinci haftasında '10 Kadın'dan söz edelim biraz. Çiğdem Anad'ın 10 Kadın'ı 'Haydi Gel Bizimle Ol'dan farklı bir yerde duruyor. 4 kadın ile 10 kadın arasında sadece bir sayı farkı yoktur. Çok daha fazlası vardır. 10 Kadın bize bunu öğretti.'Haydi Gel Bizimle Ol' dengeli bir tartışma ortamı sunuyordu. 10 kadın ise daha agresif daha köşeli ve polemikçi bir tartışma biçimini tercih ediyor.

10 KADIN'IN HÜLYA AVŞAR'A HAÇLI SEFERİ!

10 Kadın dün akşam inanılmaz bir iştahla Hülya Avşar'ı tartıştı. 'Tartıştı' dedik ama siz bunu 'linç ettiler' olarak da okuyabilirsiniz. Hatta direk böyle okuyun. Herşey Çiğdem Anad'ın Hülya Avşar'ın entelleküellerle ilgili bir değerlendirmesini hatırlatmasıyla başladı. Sonra ilk taşı kim attı hatırlamıyoruz.

Avşar'ın oyunculuğu, sunuculuğu, kariyeri, ilişkileri, sayısız açıklaması gündeme geldi. Hatta inanmayacaksınız ama Avşar'ın ne sıklıkta ağda yaptırdığı bile tartışıldı. Hele 10 Kadın'ın hep bir ağızdan toplu olarak konuştukları bazı anlar var ki dikkat edin! Kendinizi arı kovanına düşmüş gibi hissedebilirsiniz.Neyse neler söylendi Avşar için bir bakalım:

[photos]

Nazlı Eray: Acaba ben onun programına çıksam sıkılır mıyım? O beni nasıl açabilir? Romanlarıma, kitaplarıma nasıl girebilir, ben de onu düşünüyorum.

Funda Özkalyoncuoğlu: Kendisi ortalama Türk kadınının kılına göre daha kıllı galiba! Ben ayda bir ağda yaptırıyorum. Bütün arkadaşlarım da böyle.

Hülya Uğur Tanrıöver: Türkiye'de insanların büyük bir kısmı haftada bir yıkanıyor. Tersten okuyarak diyebiliriz ki Türkiye'nin yüzde 90'ı çok entelektüel!

Oya Başar: 'Çok güzelim ama entelektüel değilim.   Güzel olan entellektüel olamaz' diye düşünüyor. İnsan kendisi nasılsa, karşısındakini de öyle zanneder.

Günseli Kato: Ben beğeniyorum. Hülya Avşar'ı. Bazen cesurca, bazen de lüzumsuz şeylerle gündemi hareketlendirmek, kendinden bahsettirmek istiyor.

Mutlu Tönbekici: Hülya Avşar, 80'lerden kalma solcuları tasvir ediyor. Parka, postal dönemi bitti. Kendisinin ciddi bir update'e, güncellemeye ihtiyacı var.

Günseli Kato: Bizi burda kendisini konuşturmayı başardığı için alkışlıyorum kendisini (İroniye dikkat!).

Sadece Oya Başar'ın makul bir şeyler söylediğini hatırlıyoruz.

Bu noktada şunu beliretelim. 10 tane başarılı ve ifade gücü yüksek kadını bir araya getiriyorsanız çok iyi yönetmek zorundasınız. Anad'ın katılımcıların tartışmayı kendi dinamikleri içinde yönetme çabası taktire şayan. Ama kontrölü kaybettiği anlarda oluşan karmaşa ve çok sesililik, seyri zor ve yorucu bir program akışına neden oluyor. Cuma gecesini bu kadar hareketli ve yorucu geçirmek isteyen biri oturup TV izlemez zaten.

İMİRZALIOĞLU'NUN 10 KADINA SÜRPRİZİ!

Çiğdem Anad'ın sükseli anonsuyla stüdyoya Kenan İmirzalıoğlu geldi. İmirzalıoğlu 10 kadına birer ayna hediye ederek daha programın başında kendini garantiye aldı. İtiraf edelim çok zekice ve klas bir hareket oldu. Rüşvet her zaman işe yarar! Zatenİmirzalıoğlu program boyunca aldığı övgülerle hediyesinin karşılığını aldı.

GÖNÜL YAZAR PROGRAMDA 9 KADINA KÜSTÜ!

Başlık biraz tuhaf oldu farkındayız. Ama durum aynen bu. Programın sonlarına doğru Çiğdem Anad, Gönül Yazar'a söz verdi. Ama Gönül Yazar konuşmak istemediğini söyleyince ortam gerildi bir anda.

Gönül Yazar: Ben burda iki haftadır zaten sadece oturuyorum. Süs bebeği gibi. Konuşmama gerek yok zaten.

Yazar kendisine yeterince söz hakkı verilmediğini düşünüp canlı yayında tavır almış oldu. Sonrasında ise Çiğdem Anad ne dedi peki.

Çiğdem Anad: Ay aşk olsun. Olur mu hiç öyle şey! Tabii ki senin söyleyeceklerin bizim için önemli.

Kenan İmirzalıoğlu da ısrar edince Gönül Yazar sohbete katılmaya ikna oldu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar