MEDYA KÖŞESİ

Canlı yayında hocaların PKK kavgası

Çiğdem Anad'ın sunduğu 'Ne Yapmalı?' hayli sert bir Kürt sorunu polemiğine sahne oldu. Sezgin Tanrıkulu ve Prof. Mesut Hakkı Caşın canlı yayında birbirine girdiler.

Canlı yayında hocaların PKK kavgası
GAZETECİLER.COM
NTV ekranlarında Çiğdem Anad'ın hazırlayıp sunduğu 'Ne Yapmalı?' hayli sert bir Kürt sorunu polemiğine sahne oldu. Diyarbakı Barosu eski başkanı Sezgin Tanrıkulu ve Doç. Maya Arako ve Prof. Mesut Hakkı Caşın canlı yayında birbirine girdiler.

PKK ve diğer BDP'nin aslında ne istediği üzerine başlayan tartışma Prof. Mesut Hakkı Caşın araya girmesi ve sert bir tepki göstermesiyle ateşlendi. Maya Arako, Abdullah Öcalan'ın bağımsız Kürdistan hedefinden vazgeçtikleri yönündeki açıklamalarını hatırlattı. İşte  ne olduyda bundan sonra oldu. Prof. Mesut Hakkı Caşın'ı fena halde rahatsız eden bu hatırlatma üzerine Sezgin Tanrıkul da polemiğe dahil oldu. Tanrıkul ve Hakkı Caşın arasındaki atışma stüdyoda gergin anlara neden oldu. Tanrıkulu, Hakkı Caşın'ın tepkisi üzerine araya girerek 'Siz Kürtlere ne isteiklerini sordunuz mu? Siz mi biliyorsunuz ne istediklerini?' dedikten sonra iyice sinirlenen Caşın da canlı yayında adeta kendini kaybeti. Caşın PKK eylemlerinde hayatını kaybeden sivilleri hatırlatarak Tanrıkulu'ya yüklenince tartışma karşılıklı atışmlara dönüştü.

İşte o anlar:


Yorumlar