MEDYA KÖŞESİ

Canlı yayında Başbuğ için kapıştılar

Hürriyet yazarı ile Star yazarı CNN Türk ekranlarında birbirine girdi. "Yahu kardeşim"e varan hitaplar kullanıldı.

Canlı yayında Başbuğ için kapıştılar

GAZETECİLER.COM - Genelkurmay Başkanı'nın açıklamaları sonrasında CNN Türk’te Deniz Bayramoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Parametre programına konuk olan Star Gazetesi yazarı Mehmet Altan, Başbuğ’un açıklamalarına sert tepki gösterdi. 



Genelkurmay Başkanı'nın canlı yayında siyasi konular üzeirine açıklama yapmasının yasalara aykırı olduğunu söyleyen Altan'ın yorumlarına ise CNNTürk yayınına telefonla bağlanan Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç karşı çıktı. İşte sabah saatlerinde canlı yayında yaşanan o gerilim:

İlker Başbuğ'un konuşmasını değerlendiren Mehmet Altan ve Tufan Türenç canlı yayında atıştı.. Türenç, Altan'a seslenirken 'yahu kardeşim' dedi, sunucuya da "siz herhalde dinci basını okumuyorsunuz" diye söylendi.

Altan "Türkiye’deki yazara çizere aydınlara kurumlara nerede nasıl yapılması gerektiğinin talimatını veren generallerle de bu işler yürümüyor" dedi.

Türenç ise TSK aleyhine iddiaları dillendiren Altan'a "Yahu kardeşim lütfen Mehmet Altan da biraz okusun. Şimdi orada konuşuyor. Böyle şöyle diye.." şeklinde konuştu.

Türenç ayrıca dinci gazetecilerin rezilane ve alçakca yayınlarla TSK'yı karaladığını iddia etti.


Yahu kardeşim lütfen Mehmet Altan da biraz okusun
Tufan Türenç yüzde yüz haksızdı…
Mehmet Altan ise yüzde kırk…
Tufan Türenç, Ahmet Altan’a, Mehmet Altan ile “sus” talimatı gönderirken ayıp etti…
Mehmet Altan ise, “Bir takım TSK gazetecileri var. Parlamento yıprandığı zaman ortaya çıkmıyorlar TSK konusu olunca hemen ortaya çıkıyorlar” derken yanlış yaptı…
O mantık, Tufan Türenç ve benzerleri için “geçerli” olabilir ama bir Liberal Demokrat’a yakışmaz…
Tufan Türenç’in hiç “doğrusu yoktu”…
Mehmet Altan’ın tek ama mutlak doğrusu ise şuydu:
“Genelkurmay kendi kendisini yıpratıyor. Genelkurmay iktidarını bırakmak istemiyor.”
 
 Adnan Berk Okan 


Tufan Türenç: Yahu kardeşim lütfen Mehmet Altan da biraz okusun. Şimdi orada konuşuyor. Böyle şöyle diye.. Dediklerinin büyük bir bölümüne ben de katılıyorum. Haklıdır ama bu kadar da rezilane eleştiriler rezilane iftiralar yapılıyor ki bunu da kabul etmeye imkan yok. Komutanın da isyanı büyük oranda bana göre bundan. Kimsenin hakkı yok TSK’yı ya da bir başka devlet kurumunu bu şekilde aşağılamaya hakkı yok ki!

Ben Ahmet’e de tavsiye ediyorum

Tufan Türenç: Karalama kampanyalarına karşı ne yapsın adam. O kadar aşağılık yapılıyor ki bu iş, hangi birine yetişsinler. Okumuyorsunuz herhalde siz. Ben Ahmet’e de tavsiye ediyorum şu dinci gazeteleri bir okusun.

27 Nisan’da nerdeydiniz, Şemdinli’de neredeydiniz?

Mehmet Altan: Çok keyifli bir konuşma yapmak için buraya geldim. Bir kez daha Türkiye’deki medya anlayışının demokrasi anlayışının ne düzeyde olduğunu gördüm anladım. Bir takım TSK gazetecileri var. Parlamento yıprandığı zaman ortaya çıkmıyorlar TSK konusu olunca hemen ortaya çıkıyorlar. Genelkurmay kendi kendisini yıpratıyor. Genelkurmay iktidarını bırakmak istemiyor. Hukuktan yanayız demokrasiden yanayı diyenler 27 Nisan’da nerdeydiniz, Şemdinli’de neredeydiniz?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum