MEDYA KÖŞESİ

Canlı yayında 12 Eylül hesaplaşması!

Habertürk ekranlarında 12 Eylül tartışıldı. 78'liler girişimi sözcüsü Celalettin Can eski ülkücü ve eski bakan Yaşar Okuyan'ı fena haşladı.

Canlı yayında 12 Eylül hesaplaşması!
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranları ateşli bir referandum polemiğine sahne oldu. 12 Eylül'de Anayasa değişikliği için yapılacak referandumun tartışıldığı programda ilginç bir sağ-sol polemiği yaşandı. 78'liler girişimi sözcüsü Celalettin Can eski ülkücü ve eski bakan Yaşar Okuyan'ı fena haşladı. İkili arasındaki atışmalar programa damga vururken 12 Eylül'ü bu kez dönemin tarafları tartıştı.

Yaşar Okuyan'ın 12 Eylül öncesi yaşanan çatışmaları dış kaynaklı olarak göstermesine üzerine söz alan Celalettin Can eski bakanı topa tuttu. 80 öncesi Türkiye'deki sol hareketlerin dış kaynaklı olmadığını vurgulayan Can, Okuyan'ı hedef alarak şöyle dedi:

 "O dönem Sovyetler'de dünyanın bütün gerilla hareketleri vardı ama bir tek Türk devrimcileri yoktu. DEvrimci Yol, Halkın Kurtuluşu hangisinin Moskava bağlantıları çıktı ortaya hepsi de bağımsız örgütlerdi. Ama Amerika orduya darbe yaptırmak için ülkücü gençleri bizimle çatıştırdı. O dönem milliyetçi cephe Amerika'nın bu zokasını yuttu. Neden şimdi çıkıp o dönem aldattığınız ülkücülere hesap vermiyorsunuz? Siz bakanlık yaptınız 12 Eylül'ün hesabını sormak için ne yaptınız?"

Can'ın eleştirileri üzerine söz alan Yaşar Okuyan ise karşı saldırıya geçince ikili canlı yayında adeta birbirine girdi.

"Siz bildik bilmedik konuşmayın. Kendinizi masum göstermeyin. Türk miliyetçilerini karalamayın. Milyonlarca insan bizi dinliyor. Adabına uyun. Kendi işinize bakın. Konuşuyorsunuz işte devam edin..."

İşte o anlar:



Yorumlar