MEDYA KÖŞESİ

Çandar'dan hükümete çarpıcı uyarılar

Hükümet, Dersim 1938 için dilediği yarım yamalak özrü bile Uludere 2011'den esirgerse, demokrasi yolunda ilerlediğimize inananların sayısı her geçen gün daha da azalacak.

Çandar'dan hükümete çarpıcı uyarılar
GAZETECİLER.COM - "Türkiye'nin giderek bir 'otoriter rejim'e savrulmaya başladığını" vurgulayan ve "bunlar hayırlı işaretler değil" diyen Radikal yazarı Cengiz Çandar, siyaset yapmanın giderek suç sayılmaya başladığını ileri sürdü:

"Pekâlâ eleştiri sınırları içinde sayılabilecek sözlerinden ötürü ana muhalefet lideri hakkında 'fezleke' düzenleniyor; 2000'lerin başlarındaki darbe girişimlerinden uzak durmuş, arkasından TSK'nın başına geçip, iki yıllık görev süresini bitirip emekli olmuş bir Genelkurmay başkanı 'terör örgütü kurmak ve yönetmek'ten içeri atılıyor. Yasal alanda faaliyet gösteren bir siyasi partinin yüzlerce, binlerce üyesi 'KCK operasyonları' sonucu içeride. Aynı gerekçeyle bir spor kulübünün yöneticileri ve gazeteciler tutuklu.
Bu olağan bir görüntü müdür? İyi bir fotoğraf mıdır?

Bunu, 'demokrasinin yerleşmeye başlaması' ile 'yeni Türkiye' ile açıklamak ne derece ikna edici oluyor sanıyorsunuz?

Bu fotoğrafın, Ergenekon'dan Balyoz'a, bir dizi gerçek darbe girişimine yönelik soruşturmaların haklılığına gölge düşürdüğünü gerçekten fark etmiyor musunuz?

Hrant Dink davası: Turnusol kâğıdı

Öyle bir 'hukuk devleti' ki Hrant Dink cinayeti davasında kılını kıpırdatmadı, savcının göz ardı ettiği, mahkeme heyetinin göz önüne almaktan kaçındığı, emniyetin destek vermediği suç delillerini müdahil avukatları ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink, amatörce ama titiz bir çalışmayla ortaya çıkardı.

Cinayet zanlılarının, olay mahallinde 5 kişiyle, olay mahalli dışında 14 kişiyle telefon görüşmesi yaptıklarını, yani 'yalnız olmadıklarını' kanıtladılar. Oysa beş yıldır ve karara beş kala, mahkeme başka türlü götürdü bu davayı.

Hrant Dink davasında 'adalet' ortaya çıkarılmazsa, Uludere katliamının sorumlularına 'fatura' çıkmazsa, hükümet, Dersim 1938 için dilediği yarım yamalak özrü bile Uludere 2011'den esirgerse, demokrasi yolunda ilerlediğimize inananların sayısı her geçen gün daha da azalacak. 12 Eylül dosyası açılmış ve Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya hakkında soruşturma başlatılmış olsa bile.

12 Eylül Anayasası ile yönetilmeye devam ettiğimizi unutmayalım. 'Yeni anayasa'dan haber var mı? 12 Haziran'dan bu yana yarım yıldan fazla zaman geçti de..."

ÇOK OKUNANLAR