MEDYA KÖŞESİ

Can Dündar'ın bu yazısı çok konuşulacak!

"Bence dün asıl açılış, Özalp'teki kışlanın kapısına yeniden "Mustafa Muğlalı" tabelasını asmak ya da Uludere sınır karakoluna Başbakan'ın adını koymak olurdu."

Can Dündar'ın bu yazısı çok konuşulacak!
GAZETECİLER.COM - Başbakan Erdoğan'ın tesis açmaya gittiği Diyarbakır'da büyük güvenlik önlemleriyle ve kapalı kepenklerle karşılanmasını Milliyet yazarı Can Dündar farklı bir şekilde yorumladı.

Geçen hafta gittiği Diyarbakır kitap fuarında okurlarla söyleştiğini ve Uludere yüzünden bölgenin ayakta olduğunu yazdı ve ekledi: "Bence dün asıl açılış, Özalp'teki kışlanın kapısına yeniden "Mustafa Muğlalı" tabelasını asmak ya da Uludere sınır karakoluna Başbakan'ın adını koymak olurdu."

İşte Can Dündar'ın çok konuşulacak yazısından bir bölüm:

"İtiraf edeyim ki, uzun yıllardır bu denli coşkulu bir kitle görmedim.
Diyarbakır ayaktaydı.
Bolca seyahat eden biri olarak, oradaki dinamizmi başka hiçbir yerde solumadığımı söyleyebilirim.
* * *
Erdoğan, Uludere'den sonraki söylemiyle bölgede yarattığı tepkiyi, teşvik paketiyle, açılış töreniyle, yatırım vaadiyle yatıştırabileceğini sanıyor.
Yanılıyor.
Bu, belki bir dönem mümkündü. Açılım politikasıyla teşvik uygulaması elele gidebilirdi. Ama artık çok geç. Bundan önce 18 teşvik paketi görmüş, hepsinde yatırım almak şöyle dursun, biraz daha yoksullaşmış, işsizlik oranı yüzde 60'a çıkmış Diyarbakır, süslü paketlere omuz silkiyor.
Bölge halkı için çoktandır onur, her ihtiyacının önüne geçti.
Özellikle Uludere'de Başbakan'ın inatla sürdürdüğü inkâr politikası, yaraları deşen "Parasını verdik ya" tavrı, bölge milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırma çabası, Diyarbakır ile Ankara arasındaki köprüleri berhava etti.
O yüzden ziyaretinden hiçbir iyimser beklenti yoktu. Nitekim Erdoğan Uludere'yi anmadı bile
Konuştuğum herkes, duygusal kopuştan, sözün hükmünün kalmadığından söz etti.
Hükümet'in BDP'ye alternatif olarak Barzani adresine yönelmesi, umulmadık bir tavra yol açmış:
"Madem öyle biz de Barzani'de arayalım çözümü" söylemi yaygınlaşmış. Yüzler hepten Erbil'e dönmeye başlamış.
Oysa tersi umulmuyor muydu?
Ankara, bölge Kürtleri için cazibe merkezi olmayacak mıydı?
* * *
Erdoğan mı?
Bence dün asıl açılış, Özalp'teki kışlanın kapısına yeniden "Mustafa Muğlalı" tabelasını asmak ya da Uludere sınır karakoluna Başbakan'ın adını koymak olurdu.
Yakışırdı.
ÇOK OKUNANLAR