MEDYA KÖŞESİ

Can Dündar'dan 'böyle olmaz' isyanı

Milliyet yazar Dündar, köşesinde medyanın terör olaylarını görmezden gelmesini, saklamaya çalışmasını da çok sert bir şekilde eleştirdi...

Can Dündar'dan 'böyle olmaz' isyanı
GAZETECİLER.COM - Milliyet yazarı Can Dündar, köşesinde "Böyle olmaz!" diye isyan etti.  "Siyaset, çare üretmenin adıdır. Ve Meclis, tam da bugünler için vardır" diyen Dündar, köşesinde medyanın terör olaylarını görmezden gelmesini, saklamaya çalışmasını da çok sert bir şekilde eleştirdi...

İşte o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

DEMİŞTİK Kİ BAŞINI KUMA GÖMMEK ÇARE DEĞİL

Demiştik ki: "Medyada terör haberlerini görmezden gelmek, küçültmek başı kuma gömmektir. Çare değildir. Terör kendini göstermek için daha büyük eylemlere yönelir."
Tahmin değildi, tecrübeydi. Dünya denemiş, vazgeçmişti.

Demiştik ki: "Siz haber vermezseniz insanlar kendilerinden neyin gizlendiğini merak eder. İllegal bilgi kaynaklarına ve fısıltı medyasına kulak verir. Olay, olduğundan büyük görünür."
Bu da tecrübeyle sabitti.

DÜNYANIN AĞZI İÇİŞLERİ BAKANININ TORBASI DEĞİL Kİ

Dün bazı kanallarda Beytüşşebap çatışması geçiştirilirken, internetteki kimi sitelerde ölü sayısı abartılı veriliyordu. Sen istediğin kadar haberleri kendi basınının "ağzına tık", dünyanın ağzı, İçişleri Bakanı'nın torbası değil ki büzesin.

* * *
Bölgedeki savaş halini görmezden gelmek çare olmadığı gibi, küçümsemek de çözüme hizmet etmez.
Zorlama bir özgüvenle asayiş berkemalmiş gibi yapmak, devletin zaafını örtmeye çalışmak, boşa iyimserlik yaymak, örgütü tekzibe davet eder.
Hem siz inandırıcılığınızı kaybedersiniz, hem yurttaşın hayal kırıklığını perçinlersiniz.
Verdiğiniz moral, misliyle bozulur. Bize düşen, halkı teskin etmek değil, ona çıplak gerçeği göstermektir.
(...)

SİYASET ÇARE ÜRETMEKTİR

Böyle olmaz!
Bir ülkenin dağlarından oluk oluk kan akarken siyaset boş demeçlerle, medya faciayı küçümseyen haberlerle, kitleler "Oğullarımız feda olsun" hamasetiyle oyalanamaz.
Siyaset, çare üretmenin adıdır. Ve Meclis, tam da bugünler için vardır.

ÇOK OKUNANLAR