MEDYA KÖŞESİ

Can Dündar 'sansür'ün acısını köşeden çıkarttı

Canlı Gaste sansürlendi mi? Gazeteciler.com'un ortaya çıkardığı "rica sansürü'nü Can Dündar bakın hangi sözle doğruladı;

Can Dündar 'sansür'ün acısını köşeden çıkarttı
GAZETECİLER.COM - Canlı Gaste "rica sansürü"ne mi uğradı? Gazeteciler.com'un dile getirdiği bu gizli sansür medyanın gündemine oturdu.

CNN Türk'teki Medya Mahallesi'nde de gazeteciler.com'un haberi gündeme getirildi. "Canlı Gaste'ye sansür mü uygulandı?" sorusu soruldu.

Can Dündar da bugün Milliyet'teki köşesinde bu sansürü üstü kapalı olarak dile getiriyor ve rica telefonlarını doğruluyor. Yazının sonunda "Başbakanın danışmanlarının Erdoğan'ın sözlerinin medyada yer almaması için seferber olduklarını" yazıyor...

İşte o seferberlikle Can Dündar'ın NTV'deki Canlı Gastesi de ekrana gelemedi.
NTV'de susmak zorunda kalan Dündar, Milliyet'teki köşesinden acısını çıkarttı. Erdoğan'ın sözlerine sert eleştiriler getirdi.

İşte Can Dündar'ın bugünkü yazısı;
(...)
"Başbakan çıkıp ne diyor:
"Türkiye'de 100 bin kaçak Ermeni işçi var. Şimdilik idare ediyoruz. Yarın gerekirse bunlara 'Hadi memleketinize' deyip sınır dışı edeceğim."
Yani?
"Onları elimizde rehin tutuyoruz. Diaspora, Avrupa parlamentolarına baskıdan vazgeçmezse acısını onlardan çıkarırız."
(...)
Üstelik ne zaman yapıyor bunu?..
Tam da Dışişleri’nin basına brifing verip “Ermenistan’la ilişkilerde masadan çekilme yanlısı değiliz, süreci sonuna kadar zorlayacağız” dediği gün...
Ondan birkaç saat sonra...
Peki nerede söylüyor bunu?
BBC televizyonunda...
Yani bütün dünyanın duyacağı bir mecrada...
Ayaküstü bir açıklama” mı?
Değil.
Dil sürçmesi” mi?
Yoo!
Daha önce de birkaç kez söylemişti.
Bu sefer adeta Çankaya'nın ve Dışişleri’nin ılımlı yaklaşımını tekzip edercesine kararlı ve “geleneksel Türk konukseverliği” efsanesini yerle bir edercesine hasmane bir tonlamayla, elini sallayarak, “Hadi memleketinize” diyebildi.
Asıl acıklı olan, danışmanlarının Başbakan’ı dizginleyemeyip bu sözlerin medyada yer almaması için sarf ettiği nafile çabaydı.
Tabii sonuçsuz kaldı.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar