MEDYA KÖŞESİ

Can Dündar 'bayramlık hata'yı düzeltti!

Can Dündar, dün bir köşe yazısı ve bir gazete manşetindeki hatayı bugün Milliyet'teki köşesinden düzeltti...

Can Dündar 'bayramlık hata'yı düzeltti!
GAZETECİLER.COM - Can Dündar, "romantik isyankar" sıfatını hakeden yazılarıyla sanal alemde de forward maillerine konu olan bir kalem ustası. Ancak kimi zaman yazdığı yazı başka isimlere atfediliyor. Tıpkı dün olduğu gibi.

Altı yıl önce kaleme aldığı bir bayram yazısı önceki gün Cumhuriyet'ten Zeynep Oral'ın köşesinde ve dün de Aydınlık gazetesinin 1. sayfasında Can Yücel imzasıyla çıkınca, bir düzeltma yapma ihtiyacı hissetmiş.

Ancak bayramın birinci günü aynı yazının Vatan'dan Mustafa Mutlu ve Hürriyet'ten Yalçın Bayer'in köşesinde de Can Yücel imzasıyla yer aldığını farketmemiş. 

"Altı yıl kadar önce, 10 Ocak 2006'da bu sütunda yazdığım "Her gün Bayram" başlıklı yazı, Önceki gün Cumhuriyet'te Zeynep Oral'ın köşesinde dün de Aydınlık'ın 1. sayfasındaydı:

Üzerinde Can Yücel fotoğrafı, "Ne güzel söylemiş şair" başlığı ve altında Can Yücel imzasıyla...

İnsan, yazısının böyle bir ustanın şiiriyle karıştırılmasından onur duyuyor tabii... Ama İnternet'te bu karıştırma artık Can sıkıcı boyutlara vardı. Küçük bir araştırmayla düzeltilebilecek hata, Aydınlık'ta çeyrek sayfaya yayılınca düzeltmek (...) farz oldu."


ÇOK OKUNANLAR