MEDYA KÖŞESİ

Can Dündar, Başbakan'ın favori yazarına ulaştı!

Başbakan'ın sevdiği köşe yazarı olarak gündeme gelen Hristos Hristodulu NTV'de Can Dündar'a ilginç açıklamalar yaptı...

Can Dündar, Başbakan'ın favori yazarına ulaştı!
GAZETECİLER.COM
Cumhuriyet
gazetesinin bugün ortaya çıkardığı ilginç haber medyada geniş yankı buldu. Başbakan'ın köşe yazarlarıyla yaşadığı ilginç polemik devam eerken anlaşıldı ki Başbakan'ın sevdiği köşe yazarları da varmış. Hem de Yunanistan'da yayın yapan düşük tirajlı bir gazetenin yazarı.

Empros isimli yerel gazetede yazan köşe yazarının adı Hristos Hristodulu. NTV'de yayınlanan Canlı Gaste gecenin sürprizini yaptı. Can Dündar, Hristodulu'ya ulaştı. Canlı Gaste'ye telefonla bağlanan Hristos Hristodulu Türkiye'den teklif alması durumunda yazabileceğini söyledi. Ama en ilginci şuydu ki Türkiye'de medyanın gündeminde geniş yer bulan Hristodulu olan bitenden bihaber durumda. Hristodulu, Can Dündar'ın durumu özetlemesi sonrasında ise şaşkınlığını gizleyemedi.

Can Dündar: Başbakan'la ne konuştunuz?
Hristos Hristodulu: Bir ay önce beni aradı. Bana teşekkür etti yazdığım bir yazı için.
Ne yazmıştınız?
Hristos Hristodulu: İstanbul'un Türkiye'nin yaşadığı dönüşümü konu almıştım. İstanbul'un nasıl büyük ve modern bir kent haline geldiğini, Avrupa kültür başkenti ünvanını aldığını ve bunların Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığıyla başlayan bir süreç olduğunu yazmıştım.
Peki Erdoğan'ın ikinci Atatürk olduğunu yazdığınız. Neden?
Hristos Hristodulu: Bana gazetemle yaptığım bir röportajda şu soruldu. 'Erdoğan Atatürk'in iyi bir takipçisi midir?' Ben de konuyu iyi araştırmıştım. Erdoğan'ın yeni bir Atatürk olduğunu söyledim.
Başbakan makaleniz için ne dedi?
Hristos Hristodulu: Çok dürüst bir makale olduğunu söyledi ve bir kahve içmek için Ankara'ya davet etti.
Bugün Türk medyasında çok geniş yer aldınız. 'Başbakan aradığı köşe yazarını buldu' diye.
Hristos Hristodulu: Öyle mi bilimiyorudum.
Peki Türkiye'de günlük bir gazetede yazmak ister misiniz?
Hristos Hristodulu: Tabi ki çok isterim. Ben dış politika üzerine yazıyorum zaten. Uzmanlık alanım da Türkiye ayrıca. Türkiye'ye geleceğim yakında.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum