MEDYA KÖŞESİ

Can Ataklı'ya göre testi kırıldı mı?..

Yıllardan beri Türkiye’de darbe döneminin kapandığını iddia eden Ataklı, öyle bir olasılıkta dahi iktidarla askerlerin kol kola girebileceklerini....

Can Ataklı'ya göre testi kırıldı mı?..
GAZETECİLER.COM
Can Ataklı medyadaki tutarsızlığa dikkat çekiyor bugün.
Taraf olmanın gözleri kararttığını açıkça söylemese de yazdıklarından bunu çıkarmak çok olay…
Yıllardan beri Türkiye’de darbe döneminin kapandığını iddia eden Ataklı, öyle bir olasılıkta dahi iktidarla askerlerin kol kola girebileceklerini, bu arada asker düşmanlığı yapan yazarlarla, hükümet fanatiklerinin zarar göreceğine dikkat çekiyordu…
Ataklı’ın bugünkü yazısı aşağıda…
 
Varsa yoksa provokasyon
 
Testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olurmuş. Bu ülkenin sağduyulu insanlarının aylardır “Yapmayın, durup dururken halk içinde ikilik yaratıyor, düşmanlık tohumları saçıyorsunuz, bunun sonucu kötüye gider” haykırmalarına kulağını tıkayanlar, şimdi kalkmışlar “Eyvah provokasyona geliniyor, barışı bozmayın” çığlıkları atıyor.
Tabii aslında bu güya iyi niyetli çığlıkların ardında ellerini ovuşturduklarını, amaçlarına ulaşmak üzere olduklarının sevincini yaşadıklarını görebiliyorsunuz. Bir kına yakmadıkları kaldı ki ondan bile şüpheliyim.
Neden bu kadar rahat yazabiliyorum bunu biliyor musunuz? Çünkü “provokasyon” diyerek üste çıkmaya çalışanlar aslında bugüne kadar oynadıkları oyunu sürdürüyor ve yine kendi yarattıkları “darbe paranoyasına” malzeme çıkarmaya çalışıyorlar.
Aslında bana göre çok korkuyorlar artık. Çünkü yarattıkları kaosun altında kalma tehlikesi her geçen gün biraz daha büyüyor.
Bu nedenle tıpkı gece karanlığında mezarlığın yanından geçerken ıslık çalarak korkusunu bastırmaya çalışanlar gibi panik havası yaşıyorlar.
7 asker şehit ediliyor. “PKK yapmış olamaz” diyorlar hemen, “Yapsa yapsa asker kendi yapmıştır.”
Ne kolay değil mi? Asla kanıtlayamayacağın ama söylendiğinde etrafında bir sürü saf toplayabileceğin bir söylemi at ortaya sonra çekil kenara.
Zaten Bingöl’deki 33 askeri de bunlar öldürmüştü. PKK’yı da bunlar kurmuştu. Aslında sokakları savaş meydanına çeviren PKK’lılar da bu kaynaktan emir alıyor. Hem Apo da zaten MİT’in adamı değil mi?
Kendisine liberal maskesi takmış faşistler bir taraftan “darbe” muhabbeti, diğer taraftan ortalığı yangın yerine çevirebilmek için kışkırtıcılık yaparken iktidarın nasıl olsa her şeyi kontrol edeceğini hesaplıyordu.
Ama bence bir hesap hatası oldu. İktidar sokakları kontrol edemiyor. “Korkulan oldu” diyorlar örneğin Muş’taki 2 ölümden sonra, sanki daha önce sağduyulu insanlar uyarmamış gibi.
“Darbe darbe” diyerek iki yılı aşkın süredir kafamızı şişirenler gelinen noktada aslında çok şaşkınlar ve korku içindeler.
Çünkü şunu fark ediyorlar artık: “Bu ülkede darbe olmaz. Hiçbir Türk subayının aklına böyle bir dünyada ve böyle bir devirde darbe yapmak gelmez. Ama olaylar kontrol edilemezse iktidar çareyi olağanüstü hal ya da sıkıyönetimde bulabilir.”
Yaratılan kaosun altında kalmak budur işte.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar