MEDYA KÖŞESİ

Can Ataklı 'Dürüst' Liberallerden ne istiyor?..

Ülkemizde "Liberal" geçinip "dürüstlük"ten nasibini almamış o kadar çok "yazar, söyler" var ki........

Can Ataklı 'Dürüst' Liberallerden ne istiyor?..
GAZETECİLER.COM

"Liberal" denildiği zaman başına ayrıca "Dürüst" sıfatını eklemek her ne kadar abesse de ülkemizde "Liberal" geçinip "dürüstlük"ten nasibini almamış o kadar çok "yazar, söyler" var ki Can Ataklı haklı....
Peki Can Ataklı "Dürüst" Liberallerden ne istiyor?..
Çok anlamlı bir istek bu!..
Çünkü Ataklı makalesine "doğru" giriş yapıyor...
Hükümetin icraatları içinde çok doğrular olduğunu ve zaten onları takdir ettiğini hatırlatıyor...
Eleştirilerinin ise hükümetin zihniyetine yönelik olduğuna dikkat çekiyor...
Ve diyor ki:
"Ey her şeye rağmen namuslu kalabilmiş liberaller, bir hafta boyunca hiçbir kanala çıkmayın, görüş belirtmeyin ve hatta güncel konularda yazmayın. (Ki bazıları bunu yapıyor, trafik, helikoter kazası, fuhuş operasyonu gibi konulara dalıverdiler.)"
Bakalım "Dürüst" Liberalle Can Ataklı'nın bu "haklı" çağrısına uyacaklar mı?..
Yoksa, "git işine be kardeşim!.. Bizi Başbakan'la kavga mı ettireceksin?" diye kafa mı tutacaklar..
Bakın Can Ataklı daha başka neler söylüyor:


Dürüst liberallere çağrı

ÖNERİ

Bu köşeyi sürekli okuyanlar bilir ki, AKP’nin temsil ettiği zihniyete, yönetim biçimine hep karşı çıktım. Bu, iktidarın her şeyi çok kötü yaptığı anlamına gelmiyor. Elbette bu iktidarın Türkiye için çok yararlı işler de yaptığını bilmek ve hakkını teslim etmek durumundayız.

KÖTÜLER ÖNEMLİ: Ancak iktidarlar, sadece yaptıkları iyi işlerle değerlendirilmezler. Yapmadıkları ya da kötü yaptıkları işler daha önemlidir çünkü bunlar ileride tamiri güç hasarlara yol açabilirler. Bir gazeteci olarak hep bu endişeyi dile getirmeye çalıştım.

DÜŞMANLIK: İkinci nokta, bir siyasi iktidara muhalefet etmek “düşmanlık” değildir. Demokratik toplumlarda, eleştiri en kutsal haklardan biridir ve bunun kullanılmasını hiç kimse engellemeye ya da çirkin biçimde yaftalamaya kalkamaz.

MASKELİLER: Bu köşede iktidara yönelik eleştirilerim kadar bu iktidara destek veren, benim “maskeli faşistler” olarak da nitelediğim, kimi liberal kişileri de hedef aldığım biliniyor. Çoğu sol kökenden gelen bu şimdinin liberalleri, elbette pek çok doğruyu da söylüyor. Birçoğunun yazdıklarına söylediklerine aynen katılabilirim. Ancak bu liberallerin önemli bir bölümü, samimi duygu ve düşüncelerini yansıtırken sadece iktidarın ekmeğine yağ sürdüklerini unutuyorlar.

Can Ataklı'nın makalesinin tamamını ve sonra da CNN-TÜRK'te Ayşenur Arslan'ın sunduğu (11.15) Medya mahallesine konuk olun...
ÇOK OKUNANLAR