MEDYA KÖŞESİ

Can Ataklı, Birand'a neden sitem etti?

Vatan yazarı Can Ataklı bugün Mehmet Ali Birand ve CNN Türk'e ilginç bir sitemde bulunmuş. Bakın CNN Türk'ün hangi programının mucidi Ataklı'ymış?

Can Ataklı, Birand'a neden sitem etti?
GAZETECİLER.COM
Vatan yazarı Can Ataklı bugün Mehmet Ali Birand ve CNN Türk'e ilginç bir sitemde bulunmuş. 'İlginç' diyoruz çünkü, CNN Türk'ün en çok izlenen programlarından birisi olan 'Haber Toplantısı'nın mucidi Can Ataklı'ymış meğer. Ataklı bu formatı ilk olarak kendisinin uyguladığını söylerken, CNN Türk'e de bir sitem mesajı yollamış.

"CNN Türk’ün Haber Toplantısı üzerine bir iki şey söylemek istiyorum. Öğrendim ki, CNN Türk’ün en çok izlenen üç programından biri her sabah saat 10.05’te başlayan Haber Toplantısı’ymış. Başta genel yayın müdürü olmak üzere servis sorumlularının katıldığı ilk haber toplantısı canlı olarak yayınlanıyor. Toplantıya katılanlar günün haberlerini ve bu haberleri izleyiciye nasıl aktaracaklarını anlatıyorlar.

Çok ilginç bir buluş. Harika bir şey.

Neden mi? Çünkü bunun mucidi benim. Türkiye’de ilk kez “mutfak” denilen yazıişlerinin çalışmasını hiçbir engel koymadan tıpkı BBG evi gibi yayınlayan kişiyim. Yanılmıyorsam dünyada da bir örneği yok. Yani demek ki dünyada da bir ilk.

Bu formatı Business Channel’da gün boyu uygulamıştım. O kanalda her şey canlı yayınlanıyordu, her şey izleyicinin gözü önündeydi ve haberlerin nasıl pişirildiği canlı canlı izlenebiliyordu.

CNN Türk bu formatı çok beğenmiş olmalı ki, hiçbir komplekse kapılmadan aynen uygulamaya başladı ve tabii ki çok da ilgi görüyor.

Ben sadece hiç olmazsa bir programda “Biz her ne kadar yok farz ediyorsak da bu formatın dünyadaki ilk uygulayıcısı Can Ataklı’dır” demelerini beklerdim. Mühim değil tabii, iyi bir şey olduğuna inandıklarına göre bu benim için mutluluk kaynağı olur, o kadar."
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar