MEDYA KÖŞESİ

Çakma Polat Alemdar Vadi'yi topa tuttu!

Kurtlar Vadisi Pusu'nun Polat Alemdarı'na benzerliği sayesinde üne kavuşan Serdar Mercan, bu durumdan bir hayli rahatsız...

Çakma Polat Alemdar Vadi'yi topa tuttu!

Kurtlar Vadisi Pusu'nun Polat Alemdarı'na benzerliği sayesinde üne kavuşan Serdar Mercan, bu durumdan bir hayli rahatsız...

Gaziantep'ten İstanbul'a gelen ve çeşitli gece kulüplerinde sahne alan Serdar Mercan'ın hikayesi son derece ilginç...

Hikayenizi kısaca alabilir miyiz?

Gaziantep'te doğdum. Gençlik zamanlarımda oradaki gazinolarda şarkı söylüyordum. Kendimi popüler yapmak için caddelerdeki duvarlara resimlerimi asıyordum. Bunu yaparak Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu'da tanındım...

Neden bu kadar popüler olmak istediniz ki?

Para kazanmam lazımdı bir de başarılı olmak istiyordum. Gece barlarda, gazinolarda kazandığım paraları yaptırdığım afişler için harcıyordum. Bir yandan da müzik eğitimi almak için konservatuara gidip, okul harçlığımı çıkarıyordum.

Eğitiminizi nerede aldınız?

Gaziantep'te müzik hocalarımız var. Onlarla uzun süre çalıştım. Pratik yapmak için de düğünlerde şarkı söylemeye başladım. Daha sonra da gerisi geldi...

POLAT ALEMDAR İLE BENZERLİK HİKAYESİ

Sizin Polat Alemdar'a benzediğinizi söylüyor herkes...

Evet... Ama adımızın yan yana anılmasını istemiyorum.

Nasıl oldu bu olay?

Bir arkadaşım "Sen Kurtlar Vadisi'ndeki Can Polat'a benziyorsun. Diziyi izle bu akşam" dedi. Ben de merak edip o akşam izlemeye başladım. Arkadaşım evine davet etmişti. Ekranda Necati Şaşmaz'ı gördüğümde şok oldum ve gözlerime inanamadım. Saçımı onun gibi arkaya taradım ve aynanın karşısına geçtim. Bir televizyona bir de ekrana baktım. Sonrasında "Tamam, Türkiye'de yeni bir yıldız doğacak" dedim. Sonrasında herkes "Sen Polat Alemdar'sın" diye yanıma gelmeye başladı. Halbuki ben Polat Alemdar'dan önce de meşhurdum. Zaten Güneydoğu'da tanınıyordum. İlk klibimin çekim tarihine bakın, Polat Alemdar'dan önce çıktığımı görürsünüz...

Benzerliğin artıları ve eksileri oldu mu?

Daha çok eksileri oldu. Herkes ben, "Polat Alemdar" diye arıyordu. Kız arkadaşlarım hava olsun diye, "Polat Alemdar'ı çağırdık" şeklinde yanlarına alıyorlardı. Ama ben Serdar Mercan olarak kalmak istiyorum. Ben kendi dünyamda iyiydim. Artısı da, bu benzerlik beni yerelden ulusala taşıdı. Mesela bir işadamı ağabeyim Gaziantep'ten İstanbul'a davet etti ve "Seni magazin basınıyla tanıştıralım" dedi. Beni bir davette Necati Şaşmaz ile bir araya getirmek istediler. Hatta Pana Film'e de, "Benzerinizi bulduk" diye teklif götürdüler. Kabul edilmedi. Daha sonrasında bir gece kulübünde kendisini gördüm ve ona "Sen benim ağabeyimsin. Sana saygı duyuyorum" dedim. Bana yanıtı, "Kendini neden kullandırıyorsun?" oldu. Ben de, İstanbul'da kimsenin olmadığını, tecrübemin bulunmadığını söyledim. Ama şimdi bakıyorum, birçok genç insan ona özeniyor, şiddet olayları artıyor. Ben öyle değilim. Keşke gençler beni örnek alsalardı.

"PARA VERSELER KURTLAR VADİSİ'NDE OYNAMAM"

Bu konuşmanın ardından diziden teklif aldınız mı?

Yok almadım. Zaten milyon dolarlar verseler bile Kurtlar Vadisi'nde oynamam. Paraya değil insanlığa önem veririm. Türkiye'de bir tane Serdar Mercan var, bir tane de Polat Alemdar var.

Albüm çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Şu anda ikinci albümü hazırlıyoruz, üçüncüsü de yolda. Fantezi tarzı okuyorum. İdolüm de Özcan Deniz.

Neden?

Gelişime açık, kendisini yetiştirmiş. Geniş bir kitleye hitap ediyor, fantezi de okuyor pop da okuyor. Takdir ediyorum kendini. Bütün sanatçı ağabeylerim, ablalarım beni çok sever çünkü yolum düzdür.

Oyunculuk düşünüyor musunuz?

Evet düşünüyorum. Zaten hayatımız tiyatro.

Nasıl bir teklif gelirse kabul edersiniz?

Aşkı anlatan bir proje olursa oynarım. Ama hayat hikayem yazılsa gündem olurum. Neden dersen, çok şeyler yaşadım, çok şeyler gördüm..

Ne gibi?

Mesela bir ev tutmuştum. Yağmur yağdı, evimin çatısı çöktü... Çok zor günler geçirdim İstanbul'da ama Allah'a şükür artık rahatım.

Şimdi neler yapıyorsunuz?

Beni genelde özel gecelere çağırıyorlar. Beş yıldır da Etiler'de sahne alıyorum. Demet Akalın, Kenan Doğulu, Serdar Ortaç gibi isimlerin çıktığı yerlerde çıkıyorum. Bugün albüm çıkarıp da çırpınan çok sanatçı var ama ben ayaktayım. Bu ülkede pek çok popstar çıktı ama hiçbiri kalıcı olmadı.

Siz bir de reklam filminde oynuyorsunuz... Beğenildi üstelik...

Geçenlerde aradılar. Kurtlar Vadisi'nde herkesin benzerini buldular, Polat Alemdar rolü için de beni seçtiler. Reklam televizyonda dönmeye başladıktan sonra köşe yazarları beni yazdı. Demek ki Türkiye'de gündem yaratmışım. Hakkımda kötü yazanlara da sesleniyorum, "Siz büyüğümsünüz, sizi saygıyla anıyorum. Kötü yazsanız da, Zeki Müren'in dediği gibi reklamın iyisi kötüsü olmaz."

Gaziantep'ten geldiğinizde ünlüler dünyasını nasıl buldunuz? Hayatları nasıl?

Bazı sanatçıların, mankenlerin hayranıydım. Televizyonda ya da gazetede gördüğüm zaman, "Ne kadar güzeller. Başarıları da var" diyordum. Şimdi onlarla dost olunca bazılarını sevmemeye başladım hatta bazılarının şarkılarını dinlemiyorum bile.

Şöhret olmak isteyenlere tavsiyeleriniz?

Önce aynanın karşısına geçsinler. Kendilerinde o kapasiteyi görürlerse yollarına devam etsinler. Eğer görmüyorlarsa memleketlerine geri dönsünler.

Hedefleriniz?

Örnek aldığım insanları takip etmek. Başarılı olmak. Bir de helikopter almak istiyorum.

Begüm Çelikkol - Gazete Habertürk

Yorumlar