MEDYA KÖŞESİ

Çakırözer, Beşar Esad izlenimlerini anlattı...

Başak Şengül'ün sorularını yanıtlayan Çakırözer, Beşar Esad ile yaptığı röportaj sırasındaki gözlemlerini anlattı...

Çakırözer, Beşar Esad izlenimlerini anlattı...
GAZETECİLER.COM
Şam'da Beşar Esad ile yaptığı röportajı bugün yayınlanan Utlu Çakırözer, CNN Türk ekranında izlenimlerini paylaştı. Başak Şengül'ün sorularını yanıtlayan Çakırözer, Cumhuriyet gazetesinin manşetinden verilen röportaj sırasındaki gözlemlerini anlattı.

Beşar Esad rahat mıydı, gözlemleriniz neler oldu?

Rahat mıydı değil miydi çok ilgilenmedim açıkçası. Benim için önemli olan gündeme dair vereceği cevaplarıydı. Görebildiğim kadarıyla Tükiye hükümeti ile halkı ayırıp halka mesaj vermeye çalıştı. Aldığım izlenim ise rahattı, sadeydi. Röportaja da uzun zaman ayırdı. 2 saat 20 dakika zaman ayırdı. Her soruya da cevap verdi.

Uçağın düşmesiyle ilgili ne diyor teknik konularda

Görebildiğim kadarıyla konuyu uluslararıs platformda konuşmaya hazı gözüküyor. Şahsen pilotu ölen bir ülkenin her platforma konuyu taşıması gerek. Eğer Suriye'den gelen verile doğru değilse bu yüzlerine vurulmalı her platformda bence zaten.

Askeri ve diplomatik olarak bir temas yok diyor Türkiye ile. Yanıtlamakta zorlandığı sorular hangileri oldu?

Ben planladığım her soruyu sordum. Hiç birine de zorlanmadan yanıt verdi açıkçası. Diyor ki askeri ateşeyi arıyoruz ama yanıt alamıyoruz. Türk makamlarıyla iletişim yok diyor. Ben bu düşündürücüdür. Özellikle Adana mutabakatından sonra terörle mücadede tam işbirliği vardı. Bence Esad'ın bu ikazlarını cididye almak lazım bizim açımızdan önemli çünkü.

Aldığım bir diğer izlenim de Rusya ile çok yakın bir ilişki içinde oldukları. Rus Bakan'ın açıklamalarına büyük önem verdiğini, ona paralel şekilde konuşmaya özen gösterdiğni gözledim. ABD'nin söylediklerini ciddiye almadığını ama Lavrov'a büyük önem atfettiğini söyleyebilirim. Bu de önemli bir durum bence...

ÇOK OKUNANLAR