MEDYA KÖŞESİ

Çakır, Milliyet ve Hürriye ile tanışmasını yazdı

Star yazarı Çakır, köşesinde bir kaç gün önce tanıştığı Milliyet ve Hürriyet isimli kadınların hikayesini köşesine taşıdı.

Çakır, Milliyet ve Hürriye ile tanışmasını yazdı
GAZETECİLER.COM -  "Sağımda boynunda gözlük asılı olan Hürriyet, solumdaki de Milliyet. E haliyle takdir edersiniz ki ortadaki de Star, pardon ben oluyorum."

Bu satırlar Elif Çakır'ın bugünkü köşesinden.

Star yazarı Çakır, köşesinde "Sağımda Hürriyet solumda Milliyet ortada ben!" başlıklı bir yazı yazdı ve bir kaç gün önce tanıştığı Milliyet ve Hürriyet isimli kadınların hikayesini köşesine taşıdı.

İşte o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

Deneme"Sağımda boynunda gözlük asılı olan Hürriyet, solumdaki de Milliyet. E haliyle takdir edersiniz ki ortadaki de Star, pardon ben oluyorum.

Nasıl yani, diyorsunuz değil mi?

Valla aynısını ben de söyledim "ama nasıl yani, hadi canım sen de, yok daha neler?"

Perşembe günü Ankara'daydım. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaları devam eden 28 Şubat davasını izlemek için. Ve adliyenin kafeteryasında 'kutlama çayı' içen iki şahane kadınla tanıştım.

Beni bu iki şahane kadınla tanıştıran ise Türkiye Gazetesinin cevval muhabiri Arzu Yıldız oldu. Sonsuz teşekkürler Arzu.

Tanışma anımız evlere şenlik cinsinden tam bir sit-com tadında oldu. Anlatayım.

Hani 28 Şubat davasının duruşmasını izlemek için Ankara'ya gittim dedim ya... Gittim. Arzu 'birer çay içelim duruşma salonuna öyle geçelim, arkadaşlarla oturuyoruz' dedi.

Elimi uzattım ve daha ben 'merhaba ben Elif' demeye fırsat kalmadan....

- Ben Hürriyet!

- Merhaba ben de Milliyet!

Deyince...

- Ben de Star'dan Elif, dedim ve film orada koptu.

Ben onları 28 Şubat duruşmasını izlemeye gelen Hürriyet ve Milliyet'ten arkadaşlar sandım anlayacağınız.

Adı 'Milliyet' olanı 'Yok. Yok öyle değil, benim adım Milliyet, ablamın adı da Hürriyet. Kurum adı değil yani!'

"Nasıl yani" deyiverdim.

"Valla, adlarımız böyle kuzum, ancak artık benim yeni bir ismim var. Milliyet adını gönderdim Asya oldum bugün. Faşist ve ırkçı bir isimdi. Babamın tamamen ideolojik takıntıları nedeniyle verdiği isimle 'artık' yaşamak istemedim. Üzerimden bir yük kalkmış da yeniden doğmuş gibiyim bugün. Yeni adımla ilk merhabamı da seninle yaptım." dedi Milliyet pardon Asya!

(...)

'Babam CHP'nin altı okuna göre isimlerimizi vermiş, şaka değil. Bir kardeşim daha doğsaymış muhtemelen adı Halk filan olurdu' deyince...

"Yok daha neler" deyiverdim.

Bir an benimle kafa bulduklarını filan sandım. Nasıl sanmayım? Kendileriyle bile dalga geçtiklerine göre benimle de pekâlâ dalga geçebilir kafa bulabilirler sonuçta.

Asya ve Hürriyet iki şahane kadın! Hürriyet biraz ciddi Milliyet ise acayip matrak! Hayatları roman da olur film de...


Elif Çakır'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.