MEDYA KÖŞESİ

Bundan sonrasını Rumlar düşünsün

Belki de 'Yavru vatan'ın iktidarı da bu işin Zaim türü entelektüel bakış açılarıyla değil, Memati türü yağız delikanlılarla halledilebileceğini düşünmüş

Bundan sonrasını Rumlar düşünsün
GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı Uğur Vardan, köşesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kültür Ateşesi ilan edilen Kurtlar Vadisi'nin yıldızı Necati Şaşmaz ile ilgili çarpıcı bir yorum yaptı.

İşte Vardan'ın Polat Alemdar ile ilgili o yorumundan bir bölüm:

"Doğrusu Kıbrıs'ın 'iç işleri'ne karışmak istemiyordum! Yine de 'yazarak' da olsa bir 'müdahale' şart diyordum." yazan Vardan, şöyle devam etti:

"KKTC'de hükümet 'Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz'ı 'Fahri Kültür Ataşesi' ilan etmiş ve haftaiçi 'Ada'da düzenlenen bir törenle de söz konusu oyuncuyu, söz konusu unvanla buluşturmuş.

Muhalefet bu karara tepkili. "Bu, maskaralık ve rezilliktir; Türkiye'de daha yararlı onca sanatçı varken niye mafya görüntülü Şaşmaz seçildi" diye soran da var, "Şaşmaz'a Lefkoşa'da bir araba verseler Mağusa'yı bulabilir mi?" şeklinde yorum getirenler de.

Benim aklıma bu konudaki en doğru seçim olarak yönetmen Derviş Zaim geliyor. 'Çamur' ama ondan da önemlisi son çalışması 'Gölgeler ve Suretler'le 'Kıbrıs sorunu'na en duyarlı, en objektif ve en akılcı yorumları getiren sanatçı oydu.

Ama işin şu yönü var: 'Kurtlar Vadisi' gerçek hayattaki yenilgilerin dizi ve sinemadaki telafilerin ifadesi. Hatırlayın, 'Askerimizin başına geçirilen çuval'ın hesabını Polat ve arkadaşları, takım elbiseli şekilde Irak'ta görmüştü. Amerikan filmlerinde bu işleri Rambovari komandolar hallederken bizim 'çiroz' kahramanlarımız, kayıp vermeden her türlü 'rövanş'ı bir güzel alıyordu.

Belki de 'Yavru vatan'ın iktidarı da bu işin Zaim türü entelektüel bakış açılarıyla değil, Memati türü yağız delikanlılarla halledilebileceğini düşünmüş ve 'Kurtlar Vadisi: Kıbrıs' için ilk adımı böylelikle attı.

Bu tabloda, bize de "Şimdi Rumlar düşünsün" demek düşüyor!"
ÇOK OKUNANLAR