MEDYA KÖŞESİ

Buna ancak Kadir İnanır!

Kalbini kırmak istemezdim Faruk'cuğum ama gerçeği görmen gerek; rol aldığın o sahne aşağılık bir tecavüz.

Buna ancak Kadir İnanır!
GAZETECİLER.COM - 1982 tarihli 'İffet' filminin dizi hali merakla beklenirken, merakla beklenen 'araba camı' sahnesinda Müjde Ar ile birlikte rol alan Faruk Peker'in o sahnelerin tecavüz olarak algılanmasını sığ bulduğunu açıklaması üzerine Akşam yazarı Sevim Gözay çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

VAY ANASINA SAYIN İZLEYEN

"Bakınız nasıl da döktürmüş: 'Cemil (Faruk Peker), orada İffet'e (Müjde Ar) tecavüz etmiyor. Bu olsa olsa bir seksüel fantezidir. Çünkü İffet hemen sonrasında, 'Ben temiz çarşaflar, yastıklar arasında hayal etmiştim' diyor. Yani o da Cemil'le seksüel aktiviteye girmeye hazır'.


Vay anasını sayın izleyen, kim derdi ki gelmiş geçmiş en garabet 'kıstırma' operasyonlarından biriyle 'iffetini kaybeden' kızın hikayesi, gün gelecek seksüel fantezi sınıfına dahil edilmeye çalışılacak? Neler oluyor şu hayatta.

Bu fikirlerle yola çıkanların icraatlarını 29 sene sonra 'tecavüz sahnesi' olarak sığ bir değerlendirmeye tabi tutmak sinemaseverlere yakışmaz. O yüzden 'tecavüz sahnesi' denmesine karşıyım.'

BUNA ANCAK KADİR İNANIR!

Fıkra gibi olay, yemin ediyorum. Düşünün ne mankafayız ki, kızın kafasını araba camına kıstırıp, kız çırpınırken emeline ulaşan 'yaratıcı' kahramanı bunca yıl harbi tecavüz ediyor sanmışız!

Sığ ne kelime Faruk'cuğum, olsa olsa sığır bakışı olur bu. Hiç kafa basmıyor hakikaten bizde. Adamlar, 50 yıl sonra bile konuşulacak bir sahne çekmek gibi kutsal bir çaba içinde...

KALBİNİ KIRMAK İSTEMEM AMA....

Fakat 'nankör' seyirci gözünde tecavüzden başka şey değil hadise. Kalbini kırmak istemezdim Faruk'cuğum ama gerçeği görmen gerek; rol aldığın o sahne aşağılık bir tecavüz.

Ne Kartal Tibet'in yüksek hedefleri, ne de senin satır aralarında verdiğin 'sanatımıza saygı duyun' mesajın yenilir yutulur. Saygı duyulacak bir konu yok ortada, 'puhahaha' nidasıyla internet fenomeni olmuş son derece sakat bir sahne var hepsi bu. Hastayım ayrıca şu memleketin kendini kandırma potansiyeline.