MEDYA KÖŞESİ

Bülent Arınç'ın başı kez gerçekten dette!

Balçiçek Pamir'in konuğu Ece Temelkuran oldu. Temelkuran ve Pamir gündemi tartışırken Bülent Arınç'a karşı sert eleştiriler getirdiler.

Bülent Arınç'ın başı kez gerçekten dette!

GAZETECİLER.COM

Balçiçek Pamir'in bu akşamki konuğu Gazete Habertürk'ün flaş transferi Ece Temelkuran oldu. Temelkuran ve Pamir gündemi tartışırken Bülent Arınç'a karşı sert eleştiriler getirdiler.

ARINÇ BİR ERKEĞİN DE ODASINI O KADAR KOLAY BASABİLİR Mİ?

Ece Temelkuran: Güldal Hanım gerekn cevabı vermiş. Çok da yerinde bir şey yapmış. Bir kadının bunu söylemesi bile bence önemli bir şey. Çünkü kadınlar böyle şeyler yapmazlar. Mesela Bülent Arınç bir erkeğin odasını bu kadar kolay basabilir miydi? 'Güldal Hanım bize Uğur Mumcu'nun emanetidir' demiş bir de. Bu da yanlış Güldal Mumcu kendi başına bir değer ifade etmiyor mu yani? İllah bir emanet mi olması gerek değerli olması için?

Balçiçek Pamir: Ben en çok şeye bozuldum. 'Kadın olduğu için duygusal tabii' dedi. Çok seksist bir bakış açısı.

Ece Temelkuran: Herkes korkuyor. Kürtler korkuyor, AKP darbeden korkuyor, bu ülkeyi şu anda korku yönetiyor.

[photos]

PAMİR: MHP'NİN SİYASETE AİLELERİ VE EŞLERİ KARIŞTIRMASI ÇOK YANLIŞ!

Balçiçek Pamir: MHP'nin de çok yanlış bir tavrı oldu. Siyasete aileleri, eşleri bulaştırdılar. Bence bu da çok yanlış.

Ece Temelkuran: Emine Erdoğan'a yapılan, Güldal Mumcu'ya yapılanlar, Kürtlerin durumu hepsi de utanç verici. Herkes bir şeyden korkuyor dedim ya. Bunları aşmak çin birbirimize anlatmamız gerek. Laikler yaşam tarzlarının tehdit altında olduğunu hisediyor ama bu korkuyu diğer taraf ciddiye almıyor. Bir taraf darbeden korkuyor ama laikler bu korkuyu ciddiye almıyor, Kürtlerin bir çok korkusu var ama Türkler bu korkuları ciddiye almıyor. Bu ülke öyle masum bir ülke falan değil. Açıkça söylemek gerek bu ülkede ırkçılık var. Kürtlere, Ermenilere, Araplara... Linç dediğimiz şeyde bir provakatörün değil devletin parmağı vardır. Hiç bir linç devletin isteği dışında olamaz.

Ece Temelkuran: Bu arada güzel bir şey de oldu. Diyarbakır'da polise taş atan 8 çocuk beraat etti ve mahkeme yeni bir şey yaptı. 'Bu çocuklar suça teşvik edilmiştir' dendi. Polis tutanaklarına bakarak çocukların suçlu olduğu hükmüne varılamayacağını söyledi mahkeme.

Ece Temelkuran: Bimiyordum. Umarım altından kötü bir şey çıkmaz. Nimet Çubukçu'nun 'çocukları ailelerinden alırız' gibi söylemleri olmuştu çünkü. Buna dönük bir çalışma değildir umarım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar